Anchete jurnalistice

150 de ani de invatamant de marină – Mesajul lui Klaus Iohannis

Astăzi 17.11.2022 se împlinesc 150 de ani de invatamant de marină în România.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” continuă bogatele tradiții ale învățământului militar și civil de marină începute odată cu înființarea, la 17 noiembrie 1872, la Galați, a Școlii Flotilei și, ulterior, a Școlii Navale și Institutului de Marină, la Constanța.

150 de ani de invatamant

De-a lungul celor 150 de ani de existență, Academia, caracterizată de rigoare, responsabilitate și dorință de a performa, a pregătit numeroase generații de ofițeri care și-au desfășurat activitatea în cadrul marinei militare și a celei comerciale.

Nu puțini dintre aceștia au făcut sacrificiul suprem, la datorie, în numele patriei. Le vom fi mereu recunoscători pentru jertfa lor!

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” o instituție de învatamant superior

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este astăzi o instituție de învățământ superior și de cercetare științifică modernă, care oferă studenților garanția unei pregătiri profesionale și personale de excepție, iar corpului profesoral îi oferă posibilitatea unei evoluții continue pe plan didactic, precum și în cariera militară.

O onoare să fi ofițer în marină

A fi un bun ofițer de marină presupune o mare responsabilitate, competență și dăruire de sine, iar la îndeplinirea cu succes de către personalul militar și civil naval a misiunilor și exercițiilor militare sub egida NATO și a Uniunii Europene sau în activitatea desfășurată la bordul navelor comerciale contribuie și calitatea ridicată a învățământului românesc de marină.

Infrastructura modernă de care Academia dispune în acest moment, dublată de experiența și motivația cadrelor didactice, precum și accesul pe care corpul profesoral îl are la programe și proiecte internaționale constituie garanția unei bune pregătiri și în viitor a absolvenților.

Klaus Iohanis încurajează studenții

Încurajez studenții să profite din plin de toate aceste facilități și să devină niște profesioniști la bordul navelor militare și comerciale pe care vor activa.

Traversăm o perioadă deosebit de dificilă

În proximitatea României este în plină desfășurare o criză de securitate majoră generată de invadarea militară a Ucrainei de către Federația Rusă, cu impact semnificativ la nivel regional, european și euroatlantic.

În cazul unei deteriorări a situației de securitate pe mare, Forțelor Navale și Gărzii de Coastă le revine misiunea de a interveni prompt pentru a apăra interesele naționale ale României.

Klaus Iohannis sublinează necesitatea adaptării activității didactice teoretice

În acest context, subliniez necesitatea adaptării activității didactice teoretice și practice noilor cerințe determinate de evoluțiile în plan operațional, dar și tehnic, pentru ca absolvenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” să fie pregătiți să acționeze în noile condiții.

Un invatamant de calitate educă caractere puternice

În final președintele țării feliciă pe toți cei care au contribuit la prestigiul Academiei.

Acesta este un reper al învățământului românesc, iar, în semn de prețuire și recunoaștere a rezultatelor remarcabile obținute, am conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Invatamant cu nivel ridicat de incredere

Calificativul „nivel ridicat de încredere” cu care Academia este evaluată vă onorează și, în același timp, implică noi obligații.

Vă îndemn pe toți, profesori și studenți, să mențineți aceleași standarde ridicate, care sunt în beneficiul Forțelor Navale Române, al marinei comerciale și al promovării imaginii României în lume.

La mulți ani și mult succes!

Sursa foto: https://www.ct100.ro/

Citiți și: Conferinta de presa sustinuta de deputatul Raluca Turcan la Sibiu

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Cititi si: DN 7 transformat în ,,ULIȚĂ” 

Decrete semnate de presedintele romaniei klaus iohannis 92

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE