Ambasadorul Regatului Spaniei așteptat de Presedintele Romaniei la Bucuresti

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a primit la Bucuresti pe ambasadorului Regatului Spaniei cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Vizită la Bucuresti unde Presedintele Romaniei l-a întâmpinat pe Ambasadorul Regatului Spaniei

Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a primit marți, 15 noiembrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Regatului Spaniei la București, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, Presedintele Klaus Iohannis i-a urat Ambasadorului Hernández Pérez-Solórzano succes în îndeplinirea mandatului.

Ambasadorul Regatului Spaniei a fost asigurat de tot sprijinul autorităților române în acest sens.

Presedintele Romainei Klaus Iohanis urează succes Ambasadorului

Presedintele României a salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale și colaborarea substanțială pe toate palierele și în foarte multe domenii, inclusiv nivelul ridicat al cooperării economice și comerciale.

Regatul Spaniei este un partener strategic și un prieten apropiat al țării noastre.

În cadrul discuției, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru a consolida Parteneriatul Strategic al celor state, pe toate dimensiunile sale, ca un instrument important pentru dezvoltarea în ansamblu a cooperării româno-spaniole la nivel bilateral, european și internațional.

Presedintele României a subliniat inclusiv securitatea energetică

Presedintele României a subliniat foarte buna coordonare pe teme europene de actualitate, inclusiv cele privind securitatea energetică.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis a amintit importanța legăturilor sociale, culturale și umane dintre cele două țări, îmbogățite de prezența unei importante comunități românești în Regatul Spaniei, foarte bine integrate în societatea spaniolă.

Presedintele Romaniei apreciază contribuția Spaniei

Presedintele României a exprimat, de asemenea, aprecierea pentru contribuția Spaniei la consolidarea Flancului Estic al NATO, inclusiv pentru prezența militară și misiunile de poliție aeriană desfășurate de aviația spaniolă în țara noastră.

 

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Foto arhiva Digi 24

https://www.digi24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *