Anchete jurnalistice

Echipajele ISU Vâlcea prezente la datorie pentru intervenția imediată

În ultimele 48 de ore, angajații din cadrul ISU Vâlcea au gestionat 44 de intervenții în situații de urgență: 37 de intervenții SMURD, trei incendii (două incendii la vegetație uscată și unul la o locuință), o misiune de salvare a unui animal din medii ostile și o misiune de asigurare de măsuri de prevenire și stingere a unui eventual incendiu, în urma producerii unui accident.

 Intervenții SMURD

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină în ultimele 24 de ore, la 37 de situaţii de urgenţă (11 traumatisme și 24 de diverse afecțiuni medicale, o arsură și o persoană găsită în stop cardio-respirator, pentru care s-au efectuat manevre de sesuscitare, din păcate fără niciun rezultat).

Incendii

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în data de 06.11.2022, la ora 18:15, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în comuna Șușani, sat Râmești. La fața locului, au fost trimise trei echipaje de stingere.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul era lichidat de către membrii familiei și vecini. Flăcările se manifestaseră în interiorul locuinței, în imediata apropiere a sobei existentă într-una din camere, fiind afectați, prin afumare, pereții locuinței.

Din păcate, a fost găsită și o persoană inconstientă, dar care prezenta semne vitale. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 72 de ani care avea arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului. Acesta a fost preluat de către un echipaj SAJ și transportat la UPU Slatina, pentru îngrijiri și investigații suplimentare. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii sistemului de încălzire (sobă), fără respectarea regulililor de apărare împotriva incendiilor.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE