Ziarul care ține cu românul

MAI – Prevenirea și combaterea faptelor ilegale la nivel național

Condamnat la închisoare pentru conducere fără permis

Miercuri, 28 septembrie, structurile Poliției Române desfășoară 16 acțiuni operative și 206 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 146 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în mai multe județe din țară, la sedii sociale și puncte de lucru ale unor firme, dar și la domiciliile persoanelor fizice, presupuse a fi implicate în activitatea infracțională, respectiv săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

În fapt, s-a stabilit că două grupări, care controlează 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic.

Ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidențierea parțială a volumului și/sau valorii acesteia, sens în care, în conivență cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parțial, prin virament bancar, iar diferența, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieșit că banii, rezultați din infracțiunile de evaziune fiscal, ar fi fost introduși într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deținute de către alte societăți comerciale, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipe ale Poliției Române, împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală și din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice și inventarieri ale materialelor lemnoase, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale în domeniul silvic.

Totodată, vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare 61 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unor ocoale silvice.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Ordine Publică și Institutul Național de Criminalistică, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminalistică ale Inspectoratelor de Poliție Județene Alba, Bacău, Buzău, Botoșani, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Acțiunea beneficiază și de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” și al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.071 de evenimente, 2.698 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.373 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 784 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 135 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 129 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 52 de autori în 41 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 539 de permise de conducere și retrase 254 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.062 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 187 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 722 de sancțiuni contravenționale în valoare de 449.600 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.114) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 58 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *