Anchete jurnalistice

Material lemnos confiscat de polițiștii suceveni

La data de 05.07.2022, ora 10.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce se aflau în comuna Putna, jud. Suceava conform planului de acțiune întocmit la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți pe linie de silvicultură în vederea depistării transportului ilegal de material lemnos, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN2H și pe DC Gura Putnei, de pe raza comunei Putna, jud. Suceava transportând material lemnos, respectiv lemn foc brad.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 5.808 m.c. lemn foc brad, în valoare de 708,57 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct 2 din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE