Anchete jurnalistice

Pavăl Constantin arestat pentru luare de mita

Pavăl Constantin arestat pentru luare de mita

Procurorii din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului, PAVĂL CONSTANTIN, la data faptei consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mita.

Luare de mita în primăria Lupeni – Prejudiciu de 50.000 euro

În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să încheie un act adițional de prelungire a contractului de concesiune pentru o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni.

După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.

De menționat este faptul că, după primirea banilor, respectiv în data de 01.11.2022, solicitarea omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022, după ce inculpatul ar fi efectuat, în data de 02.11.2022, procedurile necesare constituirii comisiei de negociere conform celor arătate mai sus.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL