Anchete jurnalistice

Peste 3 tone de tutun descoperite de Autoritatea Vamală Română

Peste 3 tone de tutun descoperite de Autoritatea Vamală Română

În perioada 07.12-16.12.2022, inspectorii vamali din cadrul echipelor de supraveghere și control vamal ale Autorității Vamale Române au participat la Operațiunea Joint Action Day Finestra2, sub coordonarea agenției FRONTEX(Agentia Europeană pentru Gestionarea Cooperarii Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), care a avut ca scop combaterea criminalității la frontiera terestră externă a estului și sud-estului Uniunii Europene, cu accent principal pe combaterea infracționalității din domeniul contrabandei cu tutun și produse din tutun.

Operațiune a avut co-lider România (autoritatea vamală, poliția națională și poliția de frontieră) și Moldova. Totodată, au participat și reprezentanți a 5 agenții europene/organizații internaționale (FRONTEX, EUROPOL, OLAF, SELEC, INTERPOL).

În urma intensificării acțiunilor de control la frontiera externă a estului și sud-estului Uniunii Europene, pe perioada desfășurării operațiunii au fost descoperite 2,3 milioane bucăti țigarete de contrabandă și peste 3 tone de tutun brut.

Echipele de  supraveghere și control vamal ale Autorității Vamale Române, au confiscat pe parcursul operațiunii un numar de 110.300 buc.țigarete și 1.085 litri băuturi alcoolice.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și pe viitor,  împreună cu celelalte autorități de aplicare a legii din România, în scopul combaterii traficului ilicit cu tutun și produse din tutun la frontierele Uniunii Europene.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL