Anchete jurnalistice

Premieră la Spitalul Pelican din Oradea – Intervenție chirurgicală robotică unui copil diagnosticat cu nefroblastom bilateral

Spitalul Pelican continuă inițiativele de responsabilitate socială împreună cu partenerii care ni s-au alăturat în susținerea programului dedicat copiilor cu afecțiuni ce necesită intervenții chirurgicale robotice.
Misiunea noastră este să facem accesibilă cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă din punct de vedere al tehnologiei utilizate pentru familiile care nu au posibilitatea financiară să acopere costurile intervențiilor robotice.

O fetiță în vârstă de patru ani diagnosticată cu nefroblastom bilateral a fost operată robotic cu succes. Intervenția complexă a fost realizată de o echipă multidisciplinară condusă de conf. univ. dr. Petruț Bogdan, medic primar urologie, alături de prof. univ. dr. Teodor Maghiar, medic primar Urologie, dr. Surd Adrian, medic primar Chirurgie Pediatrică și dr. Crăciun Adrian, medic primar pediatru, medic specialist ATI-Pediatrie.

Costurile aferente intervenției chirurgicale robotice au fost suportate în totalitate de Spitalul Pelican și de către partenerii care ni s-au alăturat în susținerea acestui proiect. Spitalul Pelican va continua să asigure și în viitor suportul financiar pentru efectuarea operațiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii.
Intervențiile chirurgicale realizate în secția de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Pelican ating nivelul de excelență, fiind efectuate frecvent operații pentru o serie de afecțiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afecțiuni ale pielii și ale țesuturilor moi. Cu ajutorul Chirurgiei Robotice, copiii sunt spitalizați mai puțin timp după operație, suferința este minimă, iar pierderea sanguină este redusă.
”Îi invităm pe toți cei care doresc și au posibilitatea financiară să ni se alăture pentru ca acest proiect să ajungă la cât mai mulți copii din România care au nevoie de aceste intervenții complexe pentru a-și recăpăta sănătatea” a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, managerul Spitalului Clinic Pelican.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO: https://www.spitalpelican.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *