Recomandările pompierilor în perioada minivacanței de Sf. Maria

Acest sfârșit de săptămână, în contextul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, se preconizează a fi unul dintre cele mai aglomerate din această vară, fiind așteptat un număr mare de persoane în zona montană din județul Vâlcea, dar și în stațiuni și alte zone turistice cu ștranduri și piscine, ceea ce poate avea drept consecință creșterea riscului de apariție a evenimentelor care pot genera situații de urgență.

Astfel, pompierii vâlceni sunt pregătiți să intervină, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Pentru a evita evenimentele deosebite, un accent important este pus pe prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața sau bunurile turiștilor. Astfel, au fost derulate controale de prevenire la unități de cult, de turism și de agrement, cu prioritate la cele la care se înregistrează un număr mare de turiști sau la care au fost constatate, pe timpul verificărilor anterioare, deficiențe privind securitatea la incendiu.

De asemenea, se au în vedere și construcțiile sau amenajările destinate pentru organizări de spectacole, târguri tematice, campinguri, tabere școlare sau alte spații cu caracter sezonier.

Pentru ca această mare sărbătoare religioasă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, recomandăm respectarea următoarelor reguli:

 • parcarea autovehiculelor în proximitatea lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare pentru forţele de intervenţie;
 • aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens;
 • pe timpul ceremoniilor religioase fiecare credincios va avea grijă să protejeze persoanele din imediata apropiere de flacăra lumânărilor, pentru a preîntâmpina aprinderea articolelor de îmbrăcăminte sau a părului.
 • în cazul izbucnirii unui incendiu în spațiul de cazare, părăsiţi imediat clădirea urmând instrucţiunile din planul de evacuare. Nu vă întoarceţi pentru a vă lua bunuri personale.

Turiștilor care intenționează să instaleze corturi, le recomandăm respectarea următoarelor reguli:

 • Nu amplasaţi corturile decât în spaţiile special destinate;
 • Respectaţi regulile de prevenire a incendiilor afişate;
 • Păstraţi curăţenia şi ordinea în zona de campare. Orice neregulă observată va fi anunţată imediat administraţiei campingului;
 • Nu faceţi focul la mai puţin de 100 metri de pădure şi în condiţii de vânt;
 • Atunci când faceţi focul în spaţiile special amenajate, supravegheaţi permanent arderea. La plecare stingeţi focul şi asiguraţi-vă că acesta a fost stins complet;
 • Nu lăsaţi copiii să se joace cu focul;
 • Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;
 • Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice pentru alimentarea receptorilor electrici;
 • Nu folosiţi butelii/aragaz de voiaj cu defecţiuni. Nu gătiţi în imediata apropiere a cortului.

Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Cu acest prilej, pompierii vâlceni vă doresc un sfârșit de săptămână liniștit, lipsit de evenimente nedorite!

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO REPREZENTATIV

SURSA FOTO:Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *