Reținuți pentru furturi de telefoane – Prejudiciu de 300.000 de lei

Reținuți pentru furturi de telefoane mobile - Prejudiciu de 300.000 de lei

În noaptea de 24 decembrie 2022, trei bărbați și o minoră de 17 ani, prin spargerea geamului, ar fi pătruns în incinta unei unități de telefonie mobilă din municipiul Adjud, de unde ar fi sustras 16 telefoane mobile și un router wireless, în valoare de 15.000 de lei.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 28 decembrie 2022 – 4 ianuarie a.c., aceștia ar fi săvârșit infracțiuni de furt similare, în magazine de telefonie din județele Bacău, Vaslui și Covasna.

Ieri, 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au efectuat 5 percheziții domiciliare în localitățile Păunești, Movilița și Panciu, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, 50 de terminale mobile, router-ul wireless, dar și un autoturism care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Prejudiciu în valoare de 300.000 de lei

Prejudiciul total în urma săvârșirii celor 5 infracțiuni de furt calificat a fost de 300.000 de lei.

La activități au participat polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

Cei  trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, iar astăzi, 5 ianuarie, vor fi prezentați Judecătoriei Adjud, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză, precum și pentru recuperarea prejudiciului.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *