Anchete jurnalistice

Șase inculpați, dintre care un minor, cercetați pentru trafic de minori

La data de 02.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase inculpați, dintre care unul minor, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și trafic de persoane în formă continuată.

În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2022, inculpații au recrutat, profitând de starea lor de vulnerabilitate, în scopul exploatării sexuale, 7 persoane vătămate, dintre care două minore, pe care le-au determinat, prin recurgerea la acte de violență, să practice prostituția, pe raza județului Dolj.

Au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, 3 pistoale de tip airsoft, 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare), precum și alte probe și mijloace de probă.

În cursul zilei de 03.11.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova și a luat măsura arestării preventive a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE