Trei milioane de țigarete confiscate de inspectorii vamali

Trei milioane de țigarete confiscate la Biroul Vamal de Frontieră Siret

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret împreună cu polițiștii de frontieră au descoperit 147.500 pachete de țigări ( 3 milioane de țigarete ) de proveniență duty free, ascunse într-un automarfar care transporta colete cu croasante.

În data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 21.30, la Biroul Vamal de Frontieră Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmaticulat în Ucraina.

Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor vamale de însoțire a mărfii, croasante din Ucraina.

În baza analizei de risc specifice, inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mijloacului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigarete de proveniență ucraineană.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croasante.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500  de pachete cu ţigări, de proveniență duty free în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro) dacă acestea ar fi fost comercializate pe piață.

Întreaga cantitate de ţigări  a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră până finalizarea cercetărilor.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

FOTO DE LA FATA LOCULUI

SURSA FOTO

FOTO DE LA FATA LOCULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *