Anchete jurnalistice

Un bărbat bănuit de repetate furturi din locuințe, reținut de polițiștii bihoreni și arestat de magistrați.

Miercuri, 5 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 33 de ani, din comuna Nojorid, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe acesta că, la 29 august a.c., în jurul orei 23.00, împreună cu un tânăr de 16 ani, din aceeași localitate, cercetat de polițiști în aceeași cauză, ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din localitatea Livada de Bihor, iar apoi, tot prin efracție, într-o anexă și ar fi sustras două suluri de plasă din sârmă, o mașină de înfiletat și diverse scule, în valoare totală de aproximativ 560 de lei.

Bărbatul de 33 de ani este cercetat de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea în alte trei dosare penale, pentru fapte similare, comise în perioada iunie – octombrie a.c., respectiv furturi din imobile nelocuite, din localitățile bihorene Nojorid și Livada de Bihor, în cadrul cărora prejudiciul total este de aproximativ 2.000 de lei.

Joi, 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 33 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE