Anchete jurnalistice

VIDEO/ Patru tineri au amenințat și tâlhărit un bărbat

La data de 8 septembrie a.c., Poliția Municipiului Brașov-Biroul de Investigații Criminale a fost sesizată de un bărbat, din municipiul Brașov, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată, săvârșită de patru tineri.

La nivelul Biroului de Investigații Criminale, s-a constituit o echipă operativă, care, în urma activităților operativ-investigative, a stabilit faptul că, la data de 7 septembrie a.c., persoana vătămată ar fi fost contactată, prin intermediul unei rețele de socializare, de către mai multe persoane ce, sub pretextul că s-au rătăcit cu autoturismul prin Brașov, ar fi stabilit cu aceasta un punct de întâlnire, de unde să o preia, pentru a le îndruma prin oraș.

Patru tineri au lipsit de libertate,amenințat și tâlhărit un bărbat

Pe parcursul deplasării, persoana vătămată s-ar fi răzgândit, moment în care, prin întrebuințarea unor acte de violență și amenințări de către persoanele bănuite, aceasta ar fi fost deposedată de telefonul mobil, în valoare de aproximativ 2.700 de lei. Totodată, persoana vătămată ar fi fost lipsită de libertate timp de aproximativ o oră, după care ar fi fost amenințată cu acte de violență, pentru a nu sesiza polițiștii.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au identificat persoanele bănuite, fiind vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani.

În timpul documentării activității infracționale a acestora, două dintre persoanele bănuite ar fi lipsit de libertate o altă persoană vătămată, într-un imobil din municipiul Brașov și, prin adresarea de amenințări, ar fi încercat să obțină de la aceasta anumite sume de bani, precum și telefonul mobil.

La un moment dat, persoana vătămată a reușit să fugă, timp în care i-a căzut ceasul de la mână, care a fost însușit de unul din agresori.

În baza probatoriului administrat, Judecătoria Brașov a emis 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiile Brașov si Săcele din județul Brașov și comuna Izvoarele din județul Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri, ce au fost folosite la comiterea faptelor sau au fost obținute în urma acestora.

Trei tineri identificați la adresele din domiciliu și conduși la sediul de poliție

Trei dintre tineri au fost identificați la adresele de domiciliu și conduși la sediul Poliției Municipiului Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor preventive. Cea de-a patra persoană bănuită a fost identificată în municipiul Târgoviște, cu spijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște-Biroul Investigații Criminale și a fost adusă, pentru activitățile procedurale de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov.

În urma audierilor, toate cele patru persoane bănuite au fost reținute de către polițiști, pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de astăzi, 15 septembrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a formulat propunere de arestare preventivă, iar cele patru persoane bănuite au fost prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive a acestora, pentru 30 de zile

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *