Combaterea și prevenirea infracționalității la nivel național

Combaterea și prevenirea infracționalității la nivel național

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Angajații MAI au intervenit la 4.892 de evenimente, 3.135 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.757 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 148 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 155 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 879 de posibile infracțiuni, 19% dintre acestea fiind din oficiu.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 65 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 39 de autori în 29 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.010 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 164 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 621 de sancțiuni contravenționale în valoare de 308.500 lei.

Prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 694 de permise de conducere și retrase 265 de certificate de înmatriculare.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.412) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 137 pentru stingerea de incendii și 13 pentru descarcerare. Au fost emise 11 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

presa News Stiri Ziua Online
Ziua Online
Advocacy Of The Future
Reclame

Advocacy Of The Future

Vulcanizare Non-Stop
Reclame

Vulcanizare Non-Stop