Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ a lansat Proiectul Tabără pentru copiii romi ,,Învață de la mine’’

Vineri, 25 iunie 2021, la sediul Centrului de zi cu program after school pentru copiii romi din cartierul Turnișor, a fost lansat Proiectul Tabăra pentru copiii romi ,, Învață de la mine!” în prezența reprezentaților Consiliului Județean Sibiu, ai voluntarilor, ai comunității rome din Turnișor și a părintelui Iulian Vincențiu Ungureanu, preot în Jibert, jud. Brașov, partener al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’.

Proiectul Tabăra pentru copii romi ,, Învață de la mine!’’ se află la prima ediție și este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin intermediul Agendelor județului Sibiu 2021, respectiv prin Agenda pentru tineret 2021, cu suma de 17.520 lei.

Timp de 2 luni de zile, în perioada iunie – august 2021, atât în Sibiu, cât și în Nocrich, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 – 14 ani, alături de mamele cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 ani vor participa la ateliere, cursuri și concursuri, dar și la drumeții pe bicicletă, sesiuni de cunoaștere și jocuri. Acest proiect își propune să stimuleze voluntariatul, să dea o șansă copiilor și tinerilor la educație prin stimularea creativității și să combată discriminarea prin activități nonformale și de recreere, protejând mediul înconjurător.

Printre rezultatele așteptate, amintim faptul că un grup de copii din Sibiu și din Nocrich vor învăța să meargă pe bicicletă, vor participa la drumeții în mediul rural și vor învăța în cadrul cursurilor de educație rutieră, regulile de circulație adresate bicicliștilor. La Centrul de zi cu program after school pentru copiii romi va fi organizat un spațiu de recreere, o mini bibliotecă cu cărți și jocuri pentru copii și un spațiu pentru biciclete, iar la Nocrich va fi organizat în data de 15 august un spectacol la care vor participa copiii din etnia romă cu diferite talente artistice.

Prezent la eveniment, părintele Iulian Vincențiu Ungureanu, preot în localitatea Jibert, jud. Brașov, partener al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ a transmis un mesaj organizatorilor acestui proiect: ,,Dorim să transmitem partenerilor și prietenilor noștri de la Asociația <<Iulian al II pentru educația și integrarea romilor>>, mult succes în derularea Proiectului Tabăra pentru copiii romi: Învață de la mine! Este nevoie de educație și de cultură la orice vârstă ! Indiferent de etnie, credem că este necesar ca toți copiii să beneficieze de educație și de sprijin la lecții, acolo unde este nevoie. În perioada următoare, ne dorim ca acest grup din Turnișor să ne întoarcă vizita și să participe alături de voluntari, la ateliere de handmade, în Biblioteca Jibert, un loc în care să-și dezvolte creativitatea.’’

Deși nu a ajuns la evenimentul de lansare din 25 iunie, primarul comunei Nocrich, domnul Mușoaie Adrian, partener în cadrul Proiectului Tabăra pentru copiii romi: Învață de la mine! a transmis următorul mesaj: ,,Așa cum am spus, ori de câte ori este nevoie și esențial, ne bucurăm că putem fi parteneri în astfel de proiecte benefice comunității noastre. Este un motiv în plus, să facem pași importanți, pentru a sensibiliza și motiva copiii în a vedea partea frumoasă și bună a lucrurilor bine învățate’’.

La sediul Centrului de zi cu program after school pentru copiii romi au început deja activitățile, iar cei mai mici beneficiari vin să citească și să se joace. Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ a început o campanie de recrutare voluntari, fiind nevoie de mai multe persoane care să contribuie la educația și integrarea copiilor din această comunitate.

,,Astfel, dacă ai între 16 – 30 de ani, îti plac copiii, dispui de timp şi vrei să te implici în activități educaționale care dezvoltă creativitatea copiilor din comunitatea romă, ești invitat în echipa de voluntari! Dacă ai 2-3 ore libere pe săptămână și te interesează să lucrezi într-un mod empatic, folosind aptitudinile și cunoștinţele tale sub diferite forme de educație non-formală, adaptate copiilor, așteptăm CV-ul pe adresa [email protected], până la data de 1 iulie 2021 ! Copiii vor învăța de la tine, dar și tu poți învăța de la copii!’’, anunță președintele asociației, Iulian Rădulescu.

Despre beneficiile implicării tale ca voluntar/ă, dar și detalii mai multe despre proiect veți găsi atât pe pagina de Facebook, cât și pe site-ul asociației.

Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ s-a înființat pentru a sprijini formarea romilor de la cele mai mici vârste până la maturitate prin diferite activități cu caracter cultural, artistic, muzical, educativ (formal si informal), știinţific, social-caritabil, umanitar, teatru, dans, literatură, poezie, voluntariat.

Centru de zi cu program de after – school dezvoltat în cartierul Turnișor din Sibiu va fi un complex educational, în cadrul căruia atât  preșcolarii, cât și școlarii să-și poată însuși, consolida cunoștințele învățate în sălile de clasă și totodată să-și petreacă timpul liber sub o atentă supraveghere, ocupându-l cu diferite activităti plăcute și utile.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *