Olarii deschid târg în centrul Sibiului

joi, 1 septembrie 2022 12:54
Olarii deschid târg în centrul Sibiului

Petrecem sfârșitul acestei săptămâni, împreună, la Târgul Olarilor: a 56-a ediție a manifestării aduce în Piața Mare din Sibiu peste 120 de meșteri și familii de olari.

În 3 și 4 septembrie 2022, olari din toate colțurile țării își dau întâlnire la Sibiu, căci Târgul Olarilor va fi din nou gazdă bună pentru meșteri ce lucrează lutul pe roată, după vechi tehnici învățate de la părinți și bunici, dar și pentru tineri ceramiști ce leagă tradiția de modernitate prin diverse modele decorative. Astfel, motive străvechi precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, pasărea, spicul de grâu, utilizarea culorilor ocru, verde, albastru, ceramica lucrată în stilul culturii Vădastra sau lutul modelat manual după tehnica Cucuteni – toate vor sta în prim-planul manifestării.

Ca la fiecare ediție a manifestării, vizitatori de toate vârstele au prilejul să urmărească olarii lucrând la roată, dar și să încerce ei înșiși să modeleze lutul și să îl decoreze, în cadrul atelierelor coordonate de meșteri.

Ediția 2022 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2022, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 - 22.00.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

presa News Stiri Ziua Online
Ziua Online
Advocacy Of The Future
Reclame

Advocacy Of The Future

Vulcanizare Non-Stop
Reclame

Vulcanizare Non-Stop