Ziarul care ține cu românul

Si mortii din Spitalul de Urgenta Sibiu pot vorbi cateodata

Spitalul de urgenta sibiu
Spitalul de urgenta sibiu

In urma investigatiilor Ziua Online, dorim sa informam corect opinia publica cu privire la cele intamplate in Spitalul de Urgenta Sibiu.

Spitalul prin omisiune, spera sa tina gunoiul sub pres

Minciuna este o afirmatie care este contrazisa de catre experienta, observatie sau bun simț, care este oferita mincinos in mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totală sau partiala a faptelor si a adevarului sau prin argumentarea selectivă, dar aparent semnificativa, a faptelor.

De regula, minciuna se considera o acțiune intenționată de declarare a unei stari modale necomfirmabile sau imediat (ori ușor) confirmabila, pentru a produce confuzie, a oferi false sperante, a determina o anume actiune sau a crea o anume stare intelectiva, sociala ori afectiva care serveste într-un fel sau altul mincinosului.

Aceasta este una din multele definitii ale minciunii. O alta definitie o gasim comparand comunicatul de presa al rezultatului controlului DSP Sibiu la SCJ Sibiu si comunicatul SCJ Sibiu cu privire la rezultatul controlului.

Ne aflam in situatia unei minciuni prin omisiune

Nu este vorba de ceva important care sa aiba, citam, un impact semnificativ aupra actului medical, nu, e vorba de nerespectarea consintamantului informat al pacientului.

Doar personalul medical vinovat?

O bagatela pentru biroul juridic de la Spitalul de Urgenta Sibiu. Alin 3 al Art 653 din Legea 95/2006 spune ca personalul medical raspunde civil pentru nerespectarea reglementarilor privind confidentialitate consintamantul informat si obligativitatea acordarii asistentei medicale.

O bagatela, da ce sa vezi, e o lege nr 46 /2003 privind drepturile pacientului care in norma 12/2016 surpriza are ceva anexe cu tipizate.

Una ar fi cu acordul pacientului privind filmarea/fotografierea in incinta unitatii sanitare alta ar fi solicitare privind comunicarea documentelor medicale personale si cea mai importanta ar fi acordul pacientului privind comunicarea datelor medicale personale prin care conform alin 2 al art 11 din Lege pacientul putea desemna persoana care poate fi informata despre starea sa de sanatate, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratament inclusiv. Deci vorbim de vestitele deja perioade de contentie fizica, adica imobilizarea fizica si contentia chimica, adica calmantele administrate.

De biroul juridic si de management al calitatii nu intreaba nimeni?

Daca biroul juridic si de mamagement al calitatii in sanatate ar fi organizat activitatea ca aceste documente tipizate sa fie completate, apartinatorii inclusiv ai pacientilor decedati ar fi avut acces la informatiile de mai sus, si nu ar mai fi existat suspiciuni de culpa medicala.

Nu doar personalul medical este vinovatul de serviciu!

Daca biroul juridic si de management al calitatii si-ar fi facut treaba, personalul medical nu ar fi fost transformati in vinovatii de serviciu.

Interesant ca la acest moment numai cadrele medicale sunt sanctionate, fata de personalul din biroul juridic si al managementului calitatii in sanatate.

Ca in Romania, la birou e cald si liniste

A si sa nu uitam ca in cuprinsul art 653 din Legea 95/2006 e definit malpraxisul.

In atasamentele articolului sunt adresele redactiei, data si ora la care au fost inaintate autoritatilor in anevoiosul drum spre aflarea adevarului

Primul punct de vedere cerut Spitalului Sibiu – Oare s-a omis ceva?

Articolele aparute in presa locala la data de 15.03.2021 legat de Spitalul

Punctul de vedere cerut Parchetului General la data de 15.03.2021

Buna ziua,

Avand in vedere informatiile apartute in spatiul public cu privire la
efectuarea unui control de catre Directia de Sanatate Publica Sibiu,
control care acelorasi surse a fost dispus de catre Prefectura Sibiu in
data de 08.03.2021, si ale calor concluzii ale controlului au fost date
publicitatii, astazi 15.03.2021, va rugam respectuos sa ne comunicati
avand in vedere regurile de tactica criminalistica stabilite prin
ordinul comun cu privire la cercetarea infractiunilor de omor si omor
din culpa( avand in vedere declaratiile Procurorului Sef din cadrul
Parchetului de pe Langa Tribunalul Sibiu), cu privire la sesizarea din
oficiu inrem din data de 08.03.2021 cu privire la infractiunea de omor
si omor din culpa din cadrul sectiei ATI din cadrul Spitalului de
Urgenta Sibiu.

Va rog sa ne comunicati daca fisele de spitalizare au fost ridicate in
original de organele de cercetare penala, astfel incat sa nu sufere
modificari ulterior datei de 08.03.2021.

Va solicit acest lucru intrucat desi conform procedurilor
tehnico-tactice criminalistice, aceste foi ar fi trebuit sa se afle in
posesia organelor de cercetare penala, aceste foi au facut obiectul
controlului Directiei de Danatate Publica Sibiu.

Va solicitam punctul dumneavoastra de vedere, daca controlul efectual de
DSP si concluziile acetuia incalca sau nu principiile urmaririi penale
asa cum sunt prevazute de codul de procedura penala.

Comnicatul de presa de la Spitalul de Urgenta Sibiu din data de 16 martie 2021

Sibiu
16 martie 2021
Informare de presă

Precizări ale SCJU Sibiu cu privire la rezultatele controlului efectuat
de către reprezentanții Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Sibiu

În urma controlului efectuat de către reprezentanții Serviciului Control în Sănătate Publică ai DSP Sibiu în cadrul SCJU Sibiu, cu privire modalitatea de gestionare a cazurilor pacienților internați și tratați în secția ATI – COVID a unității, precizăm că SCJU Sibiu a luat la cunoștință măsurile dispuse și va realiza implementarea acestora. Pentru o informare cât mai clară facem însă următoarele precizări:

Situatie particulara despre contentionare

Referitor la actualizarea procedurilor de contenție conform prevederilor Legii nr. 487/2002 a sănatatii mintale si a protecției persoanelor cu tulburări psihice, cu modificările și completările ulterioare, subliniem că legea invocată în raportul DSP face referire la pacienții psihiatrici iar pacienții internați în cadrul secției ATI se află într-o situație particulară, cu o specificitate aparte, care excede prevederile acesteia.

Astfel, ținând cont de acest fapt, medicii din cadrul secției ATI a SCJU Sibiu au înaintat o adresă către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă cu privire la necesitatea emiterii unui ghid care să specifice proceduri de contenție adaptate pacienților ATI și particularității tratamentelor din această secție;

în ceea ce privește întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație menționăm că, în cadrul SCJU Sibiu, circuitul intern al documentelor este reglementat printr-o serie de documente și acte normative interne, cu mențiunea că foile de observație clinică generală ale pacienților nu au fost precizate în mod distinct în cadrul acestui circuit;
raportat la activitatea medicală, conform datelor noastre extrase din cercetarea internă, medicii primari și specialiști din cadrul secției ATI au supravegheat și supervizat activitatea tuturor medicilor rezidenți.

Menționăm că, în cadrul controlului efectuat de către DSP, au fost verificate 270 de foi de observație, reprezentând aproximativ 25.000 de coli A4 care conțin: anamneza examen clinic obiectiv, rezultatele examinărilor paraclinice și de laborator și consemnarea zilnică a tratamentului și a evoluției pacientului. Din acest total, subliniem că parafa medicului specialist sau primar ATI a lipsit numai din 7 foi de observație.
de asemenea, în contextul vehiculării în mass-media a unor informații eronate cu privire la numărul de medici din cadrul secției ATI a SCJU Sibiu vă transmitem că în secție își desfășoară activitatea 10 medici primari, 3 medici specialiști și 28 de medici rezidenți.

Concluziile controlului la Spitalul de Urgenta Sibiu

În concluzie, în urma controlului au fost identificate anumite erori cu caracter material și procedural care nu au avut un impact semnificativ asupra calității actului medical și nu au avut, în nici un caz, dimensiunea și efectul celor relatate în mass-media în ultima perioadă. Toate diagnosticele și activitățile din cadrul secției ATI au fost realizate conform ghidurilor SRATI și a societăților internaționale de terapie intensivă.
Subliniem din nou că relatările agresive și exagerările de orice fel cu privire la activitatea secției ATI- Covid a spitalului cauzează importante prejudicii de încredere raportat la serviciile medicale și transmitem populației că SCJU Sibiu face toate eforturile pentru ca toți pacienții să fie tratați corespunzător.

Statistici aduse publicului

Mai mult, aducem în atenția publicului următoarele date statistice relevante, rezultate dintr-o analiză națională recentă:
județul Sibiu are un pat ATI Covid la un număr e 12.969 de locuitori, situându-se la un nivel superior comparativ cu alte județe cu o populație similară: Jud. Buzău – un pat ATI-Covid la 17.337 locuitori, jud. Arad – un pat ATI-Covid la 15.198 de locuitori, jud. Hunedoara – un pat ATI-Covid la 14.364 de locuitori și jud. Botoșani – un pat ATI-Covid la 18.093 de locuitori.

Etalonul pentru aceste date este reprezentat de județul Iași, cu cea mai numeroasă populație și un pat ATI-Covid la 18.511 de locuitori respectiv județul Covasna, cu cel mai scăzut nivel al populației și un pat ATI-Covid la 45.376 de locuitori.

             Jur. Florin Neag                  Conf.dr. Călin-Remus Cipăian                                Decebal Todăriță
      Manager                                   Director medical                                          Purtător de cuvânt

Punct de vedere cerut in legatura cu Spitalul de Urgenta Sibiu

Continuarea solicitării din data de 15.03.2021

In continuarea solicitării noastre, vă punem la dispoziție informarea de presă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din care rezultă că DSP Sibiu pe timpul desfășurării fazei de urmărire a unui dosar irem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor și sau omor din culpă, au analizat un număr de 270 de foi de observație care reprezinta 25.000 de foi A4 și care evident au fost examinate în original întrucât lipsea timpul pentru a fi efectuate fizic 25.000 de fotocopieri, având în vedere data începerii controlului DSP, respectiv 08.03.2021, iar data publicări fiind 16.03.2021.

Astfel apare întrebarea legitimă:

De ce foile de observație care constituie probele materiale necesare în vederea documentării existente sau neexistente a infracțiunii,
nu au fost ridicate și securizate, inclusiv pentru a fi folosite ca scripte de comparație?

Cu deosebit respect conducerea Ziua Online

Tel:‪0742566653‬

Punct de vedere cerut de la Spitalul de Urgenta Sibiu in legatura cu un control al DNA

Stirea initiala: https://ziuaonline.com/fara-categorie/raspunsul-spitalului-clinic-judetean-de-urgenta-sibiu-in-contextul-prezentarii-in-mass-media-a-unor-informatii-cu-privire-la-cercetarea-de-catre-dna/

Declaratia socanta a domnului Prof.dr. Dorel Săndesc:

Demisie în bloc în ATI și organizarea ca societate liberală dacă se atentează la veniturile personalului medical

Mai multe detalii pe https://rohealthreview.ro/prof dr. dorel sandesc demisie in bloc in ati…

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Dumnezeu sa-i ierte pe cei ucisi de acest virus nemilos, iar in memoria Domnului Capitan Campeanu Ionut, sa tinem un moment de reculegere!

Nimic fara Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *