Ziarul care ține cu românul

Interviu cu tânăra avocată Oana Bran

Jurnalistul de investigație Stan Adrian, vă prezintă un interviu cu tânăra avocată de succes, Oana Bran.

Vă prezentăm în continuare interviul cu tânăra avocată:

 • Bună ziua domnișoara Oana Bran, numele meu este Stan Adrian și sunt jurnalist de investigație în cadrul Ziarului Ziua Online și mi-ar face mare plăcere să-mi acordați un interviu legat de cariera dumneavoastră. Sunteți pregătită ?
 • Desigur, să începem !

 

 • Știu că prima pasiune a fost legată de științele economice, iar apoi ați îmbrăcat haina de avocat, această schimbare fiind susținută de către mama dumneavoastră. Care au fost pasii parcursi pentru a deveni avocat?
 • Pentru a deveni avocat am parcurs un proces lung si complex, care a necesitat multă muncă și dedicare.  Primul pas important este absolvirea facultății de drept care, deși pare cel mai dificil obiectiv pentru studenți, este cu siguranță unul simplu raportat la pașii care au urmat ulterior. După finalizarea celor patru ani de studiu, am susținut examenul de licență. Ulterior, pentru a deveni avocat, am susținut examenul de primire în profesia de avocat (examenul de admitere în Barou) și am obținut titlul de ”avocat stagiar”. În perioada stagiaturii de doi ani am căpătat o minimă experiență sub îndrumarea maestrului meu, av. Zaharia Cătălin-Gabriel, căruia îi mulțumesc pentru toată implicarea, și m-am pregătit pentru examenul de absolvire (definitivat), în urma căruia am obținut titlul de ”avocat definitiv”.

Care sunt principalele aspecte ale profesiei de avocat care v-au atras?

 • De asemenea, mai știu că sunteți iubitoare de drept penal și una dintre cele mai mari provocări cu care vă confruntați este aceea de a fi în permanență la curent cu noile schimbări legislative. Care sunt principalele aspecte ale profesiei de avocat care v-au atras și v-au determinat să alegeți această carieră?
 • Este o profesie care tot timpul îți oferă un aspect de noutate, nu ai cum să intri în rutină. În fiecare zi ne confruntăm cu probleme noi, probleme juridice interesante. Este adevărat, toate aceste avantaje vin cu necesitatea de a fi la curent și de a evolua permanent, însă consider că pasiunea pentru această profesie este rețeta succesului.

 

 • Ați susținut la un moment dat că principalele dumneavoastră calități ca și avocat sunt empatia, răbdarea și perseverența. Cum ați descrie experiența dumneavoastră în colaborare cu clienții și rezolvarea cazurilor lor?
 • Relația client-avocat este foarte complicată. Nu este însă ușor să te adaptezi unor tipologii diferite de oameni, să răspunzi cu promptitudine celor stricți, să îi încurajezi pe cei delăsători și să te menții calm în fața celor impulsivi. Încerc tot timpul să mențin o relație bazată pe încredere, respect și înțelegere cu clienții mei și sper că reușesc.

Care sunt procedurile și pașii pe care un client trebuie să îi urmeze atunci când vi se adresează pentru asistența juridică?

 • Ca și avocat, loialitatea și confdențialitatea trebuie să vă reprezinte. Care sunt procedurile și pașii pe care un client trebuie să îi urmeze atunci când vi se adresează pentru asistența juridică?
 • Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că problema potențialului client se află printre ariile noastre de practică. Ulterior, telefonic sau prin intermediul adresei de e-mail, poate fi stabilită o întâlnire în care vom aborda pe larg problema juridică cu care acesta se confruntă și analizăm documentele pe care acesta le deține. Consultația juridică poate avea loc fizic, la sediul cabinetului sau online. În etapa finală, vom prezenta opinia juridică și care sunt șansele de reușită într-un eventual proces.

 

 • Acest domeniul al avocaturii nu vă permite atât de multă libertate în ceea ce privește promovarea, cea mai de succes promovare fiind cea a clientului mulțumit. Cu toate acestea, care sunt regulile etice și de conduită pe care le urmați în exercitarea profesiei dumneavoastră și cum influențează acestea relația cu clienții și cu comunitatea juridică?
 • Etica între avocați și etica în raporturile cu clienții  sunt definitorii. Consider că respectarea regulilor deontologice îți conturează personalitatea, iar perseverența,  independența profesională, transparența, fac parte din principiile de bază. Toate acestea  asigură prestarea către clienți a celor mai bune servicii, dar și crearea unor relații bazate pe spiritul de confraternitate și respectul reciproc între avocați.

Cum gestionați echilibrul între viața profesională și viața personală?

 • Acest domeniu poate fi solicitant și uneori impune deplasări în toiul nopții, cum gestionați echilibrul între viața profesională și viața personală?
 • Din păcate, timpul liber este deficitar, și nu numai pentru noi, ci în general pentru toate persoanele active. Personal, consider și accept că nu există un echilibru între viața profesională și viața personală, mai ales ținând cont de faptul că avocatura presupune o muncă continuă, iar în dreptul penal, unde urgențele pot să apară în orice moment, iar prezența noastră trebuie asigurată în cel mult 2 ore de la momentul la care am fost contactați, este destul de dificil să găsim un echilibru.  Cu toate acestea, cu o organizare eficientă a timpului, cred că se pot găsi soluții pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

 

 • Ultimele două întrebări de încheiere, ce va recomanda ca avocat și ce sfaturi puteți oferi pentru cei care își doresc o careieră în domeniul dreptului ?
 • Personal, consider că urmare a implicării, perseverenței și muncii depuse, rezultatele sunt cele care mă recomandă ca avocat. Iar ca sfat pentru cei ce doresc să devină avocați, ei bine … avocatura nu este precum în Suits, până acolo sunt multe ore petrecute în bibliotecă și ulterior în birou. Munca trebuie să devină un obicei pentru succes, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *