Anchete jurnalistice

Cercetat penal pentru lovire sau alte violențe

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 20,15, agentul de pază al unui magazin de pe strada Fântânele, din municipiul Sibiu a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că este agresat de un client care refuză să poarte masca sanitară în incinta unității și are asupra sa un cuțit.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu.

Cei doi polițiști au identificat presupusul agresor, un sibian în vârstă de 56 de ani, bărbatul manifestându-se violent față de agenții de poliție. Dată fiind situația de fapt, polițiștii au încătușat persoana în cauză, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra bărbatului au fost găsite un cuțit și un baston telescopic.

Sibianul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu unde i s-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției, fiind sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare.

De asemenea, în urma acestui incident, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-a înregistrat o plângere penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările desfășurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

Reținut și cercetat penal pentru înșelăciune

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, domiciliat în județul Covasna, a fost reținut ieri pentru 24 de ore de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Bărbatul este bănuit că la data de 28.01.2021, ar fi indus și menținut în eroare un sibian care l-a contactat telefonic în urma unui anunț postat de acesta pe o platformă de comerț on-line prin care oferea servicii de realizare a proiectelor tubulare off-road. Bărbatul susținea că poate colabora cu o firmă din afara țării pentru realizarea unui proiect de construire a unei biciclete electrice, deși nu avea nicio specializarea necesară în acest sens și nici posibilitatea de colaborare cu firma respectivă. Astfel, a determinat persoana vătămată să remită suma de 38.900 lei într-un cont bancar, pentru care a eliberat două facturi proforme fictive, obținând pentru sine un folos patrimonial injust.

În cadrul anchetei, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au constatat că bărbatul se afla sub măsura controlului judiciar într-un alt dosar având ca obiect infracțiunea de înșelăciune.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

***

Autorul accidentului mortal din Blăjel a fost reținut pentru 24 de ore

În cursul zilei de ieri, împotriva conducătorului implicat în autoaccidentul rutier produs la data de 13.06.2021, pe DJ 142 B, în afara municipiului Mediaș, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și prezentării în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că bărbatul, în vârstă de 18 ani, din Bazna, în dimineața zilei de 13 iunie, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara parții carosabile.

Din păcate, unul dintre cei 4 pasageri, un tânăr în vârstă de 17 ani, ocupantul locului dreapta spate, a decedat.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!