Au mai rămas doar două zile până când elevii vor porni spre şcoală, unii chiar pentru prima dată. În timp ce părinţii sunt prinşi cu achiziţionarea ghiozdanelor şi a rechizitelor, iar cadrele didactice lucrează la planurile de învăţământ, structurile de prevenire ale Ministerului Afacerilor Interne derulează activități de informare și prevenire în cadrul unei campanii al cărei principal scop îl reprezintă prevenirea victimizării elevilor.
Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, cadre didactice şi instituţii abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie care ar putea contribui la victimizarea minorilor.
În pragul noului an şcolar, Inspectoratul de Poliţie Județean Sibiu, alături de Instituţia Prefectului – județul Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu desfășoară acțiuni specifice în cadrul campaniei naționale de informare și prevenire „10 Pentru Siguranță”.
Creșterea gradului de informare
Activităţile au ca scop creșterea gradului de informare al elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.
În zilele de 7 și 8 septembrie, premergător deschiderii anului școlar, structurile de prevenire ale instituțiilor mai sus menționate vor desfășura activități de informare și prevenire în Shopping City Sibiu, având ca public țintă părinții și elevii.
Luni, 9 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier și Biroului Rutier Sibiu vor da startul patrulelor școlare. Micii ”polițiști” ai Școlii Generale nr. 1 din municipiul Sibiu își vor ajuta colegii să traverseze strada în siguranță și le vor reaminti șoferilor să manifeste atenție și să reducă viteza de deplasare în imediata apropiere a unităților de învățământ.
Pe parcursul săptămânii 10 – 13.09.2019, patrulele școlare ale altor 5 unități de învățământ din mediul urban și rural își vor face simțită prezența la prima oră, în trafic.
Până la data de 18 septembrie, structurile implicate vor avea mai multe întâlniri cu elevii unităţilor şcolare, cu cadrele didactice şi cu părinţii, şi vor aborda subiecte diverse, de la siguranţa rutieră – la pericolul consumului de droguri, a traficului de persoane etc. astfel încât toate activităţile să conducă la siguranţa elevilor.