Ziarul care ține cu românul

Amenzi aplicate doar sibienilor? – Bilanțul Poliției Locale Sibiu

Pe această cale întrebăm reprezentanții Primăriei Sibiu, câți cetățeni sibieni au fost amendați și câți din alt județ?

Pe surse, amendați sunt cetățenii sibieni, turiștii fiind iertați de responsabili ,,ca nu cumva să fie pătată imaginea orașului”.

Cu toate că sibianul aduce venituri la bugetul local prin taxe și impozite, tot el este privit ca ,,dușmanul” parcărilor neregulamentare, turiștii care tranzitează orașul fiind iertați.

Cu toate că la sfârșit de săptămână Sibiul este vizitat de cetățeni din alte județe, aceștia se ușurează pe pereții caselor, parchează care pe unde apucă disperând locuitorii din zona în care se desfășoară evenimentele.

Legea trebuie respectată de toată lumea, iar amenzile să fie aplicate în mod egal și corect.

Bilanțul Poliției Locale:

Aproape 2.200 de mașini ridicate și amenzi în valoare de peste 4.400.000 lei.

Potrivit  turnulsfatului în ceea ce privește acțiunea de ridicare a mașinilor care au fost parcate în spații nepermise, polițiștii locali au avut 2.818 intervenții, dintre care în 2.189 dintre cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare. Au fost și 79 din cazuri în care proprietarul a fost de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare și atunci autoturismul a fost restituit la fața locului. În 550 de cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la ridicarea mașinii, aceasta fiind sancționat contravențional, fără a-i mai fi ridicată mașina. Totodată, 245 de persoane au fost sancționate pentru contravenții privind parcarea pe locurile cu folosință exclusivă, iar 375 de persoane au fost sancționate pentru contravenții privind blocarea căilor de acces.

Au fost și 273 de sancțiuni, în valoare de 216.100 lei aplicate pentru parcare pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. În 152 de cazuri, s-a aplicat și măsura de ridicare a mașinii.

Polițiștii locali au aplicat și 6.769 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.171.0 85 lei și 15.994 puncte de penalizare pentru contravenții la regimul rutier în conformitate cu atribuțiile lor. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației indicatorului oprirea interzisă și pentru oprirea pe trecerea de pietoni la mai puțin de 25 de m înainte și după aceasta.

Să privim și partea bună

Comercianți fără acord de funcționare și construcții fără autorizație

Cei de la Compartimentul control comercial au aplicat 313 sancțiuni contravenționale pentru comercianții care nu dețineau un acord de funcționare sau aveau termenul de valabilitate al acestui acord, expirat. Pe de ală parte, Compartimentul Disciplină în Construcții a aplicat un număr de 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 594.500 lei, din care 98 au fost aplicate pentru executarea lucrărilor de construcție fără autorizație, 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor autorizației și a proiectului tehnic și 3 amenzi pentru împiedicarea sau sustragerea de la efectuarea controlului.

Pe întreaga perioadă a anului trecut, au fost încasate 7.008 procese verbale de contravenție în valoare de 2.201.822 lei, ținând cont de faptul că la anumite acte normative se dă posibilitatea contravenientului de a achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii primite.

Au fost trimise către serviciile de executare silită 4.889 procese verbale de contravenție în valoare de 2.157.140 lei. De asemenea, s-au înregistrat și un număr de 323 contestații la procesele verbale întocmite de polițiștii locali ceea ce reprezintă un proces de 2,5% din numărul total.

Amendați pe legea 61/1991

În ceea ce privește normele de conviețuire socială și respectarea ordinii și liniștii publice au fost aplicate 868 sancțiuni, cele mai multe sancțiuni în număr de 574 fiind date pentru cerșetorie. De asemenea, 70 de sancțiuni fost aplicate pentru amenințări, acte, fapte gesturi obscene, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru provocare și participare la scandal, iar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost sancționate 89 de persoane. 87 de sancțiuni au fost aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, cum ar fi parcuri, locuri de joacă și străzi sau drumuri publice.
Cele mai tensionate zone au fost Piața Mare, Aleea Fântânele, Bulevardul Nicolae Bălcescu și Ștrandului.

 

Foto: www.turnulsfatului.ro

 

Sursa: turnulsfatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *