Ziarul care ține cu românul

Bătrânică de 71 de ani jefuită ziua în amiaza mare în Municipiul Sibiu

La data de 8 iulie a.c. o bătrânică a fost jefuită ziua în amiaza mare de o persoană neidentificată smulgându-i lanțul de la gât. Valoarea lanțului este estimată la cca. 1.500 de lei.

Incidentul s-a petrecut pe str. Taberei din Municipiul Sibiu.

S-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Din nefericire baguba nu a fost recuperată, DEOCAMDATĂ!

Ticăloșii zilelor noastre atacă atât ziua cât și noaptea fără a avea pic de frică.

Revenim cu detalii!

BANII ȘI BUNURILE POT FI ÎNLOCUITE, VIAȚA TA, NU!

Municipiul Sibiu, IULIE – AUGUST 2019

Infracțiunile de tâlhărie totalizează, în primele 6 luni ale anului 2019, în municipiul Sibiu, un număr de 29 de fapte.

S-a constatat faptul că infracțiunile de acest gen se comit preponderent în mediul urban.

Analizând cadrul infracţional prin prisma modurilor de operare, s-a constatat că infracțiunile de tâlhărie sunt săvârşite de grupuri de persoane (2-4), care acționează în condiţii şi împrejurări avantajoase, în speță în locuri puțin circulate și slab iluminate, făcând uz de amenințări cu folosirea de arme albe și acte de violență fizică.

Analizând profilul autorilor

se poate concluziona că interesul infracţional se manifestă cu precădere la persoane de sex masculin, recidiviste sau provenite din medii sociale defavorizate, precum și la persoane tinere cu vârstele cuprinse între 13 și 20 ani.

Campania îşi propune ca principala direcţie de acţiune să fie orientată spre  însuşirea de către grupurile țintă a unor măsuri de prevenire, astfel încât numărul de infracțiuni de acet gen să scadă. În acest sens, se impune informarea  cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor de tâlhărie.

De asemenea, prin această campanie se dorește conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile asociate expunerii unor obiecte de valoare în spațiul public, precum și informarea acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori.

Victimele acestui gen de infracțiuni sunt, în general, angajații unor societăți care încep / termină activitatea la ore târzii, persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun, turiștii, persoanele vulnerabile din punct de vedere fizic (copii, vârstnici, femei).

În scopul prevenirii tâlhăriilor și informării cetățenilor cu privire la riscurile pe care le presupun aceste infracțiuni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul structurilor de siguranță și ordine publică vor acționa în mediul stradal, în spații publice aglomerate și mijloace de transport în comun, vor participa la întâlniri cu angajații societăților din municipiul Sibiu și vor distribui materiale informativ-preventive.

Așadar, nu uitați:

  • evitați preocupările care vă distrag atenția: transmiterea de sms-uri, vorbitul la telefon, accesarea internetului sau a rețelelor de socializare, atunci când vă aflați pe stradă;
  • evitați să vă deplasați pe alei întunecate, străzi izolate sau necirculate;
  • păstrați poșeta/borseta în fața dumneavoastră, protejate de unul dintre brațe;
  • dacă vă simțiți urmăriți, cereți ajutorul unei persoane de încredere sau anunțați poliția.

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

Foto reprezentativă din arhiva personală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *