Ziarul care ține cu românul

Liviu Dragna executat la 3 ani și 6 luni de închisoare

4 judecători din 5 au votat pentru aşa ceva. Doar o judecătoare a votat pentru ca procesul să fie reluat.

Înainte de sentinţa în cazul lui Dragnea, instanţa a anunţat achitări pe bandă rulantă, pentru acuzaţia de abuz în serviciu, în cazul a patru dintre inculpaţii „mici”, cei care au ascultat ordinele sale, foşti angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman.

Decizia e definitivă și executorie!

Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare. Are timp la dispoziţie două ore pentru a se preda la cea mai apropiată secţie de Poliţie. Dacă nu, vor veni poliţiştii la domiciliul său.

Urmează a fi dus la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Celelalte sentințe date de Completul de 5 juecători de la Curtea Supremă:

Liviu Dragnea: 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Olguta Sefu: achitare pentru abuz in serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual

Valentina Marica: achitare pentru abuz

Constantin Balaban: achitat pentru abuz, un an cu suspendare pentru fals intelectual

Gheorge Nicușor: achitat pentru abuz, condamnat 3 luni suspendare pentru fals intelectual

Adriana Botorogeanu: 2 ani cu suspendare

Rodica Miloș: 3 ani cu suspendare

Ionel Marineci: 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodana (fostă Dragnea)- Încetare proces penal, achitare pentru abuz în serviciu

România a rezistat asaltului!

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a deliberat sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea din Dosarul „Bombonica”, în care banii copiilor au fost deturnaţi pentru a fi folosiţi în interesul PSD, la ordinul lui Liviu Dragnea, pe atunci şeful Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat deja în primă instanţă (completul de 3 judecători de la Înalta Curte) la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

 

Liviu Dragnea aștepta să fie achitat

Liderul PSD anunţa duminică seară, în noaptea alegerilor europarlamentare, că se aşteaptă să fie achitat „dacă nu sunt presiuni” asupra completului de magistraţi. Evident, o formă parşivă de presiune.

Cu o săptămână înainte, Liviu Dragnea anunţa într-un interviu că va candida la preşedinţia României în iarnă şi că anunţul va fi făcut duminică 26 mai, după primele rezultate ale alegerilor europarlamentare.

Însă duminică noapte, el n-a mai făcut acest anunţ spunând doar că „partidul va lua o decizie”.

 

Doi ani de căutare a ,,linștii”

De doi ani şi jumătate, liderul PSD a folosit toate căile posibile pentru a nu ajunge în punctul de azi. A început cu celebra OUG 13, care a picat sub presiunea străzii, prin care era dezincriminat abuzul în serviciu până la sume de 200.000 de lei (acuzaţia din Dosarul Bombonica privea un prejudiciu mai mic, deci dacă ordonanţa nu era abrogată Liviu Dragnea n-ar mai fi putut judecat şi n-ar fi ajuns la sentinţa de luni, 27 mai).

După OUG 13, a început un adevărat asalt asupra legislaţiei justiţiei, în Parlament prin celebra „Comisie Iordache”, prin atacuri la Curtea Constituţională (care l-a ajutat, de exemplu, prin desfiinţarea completurilor de 5 judecători dat fiind modul în care au fost alese), prin noi proiecte de OUG cerute lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, şi Vioricăi Dăncilă, şefa numită de el de la Guvern.

Aceştia doi din urmă, n-au marşat la cererea lui Dragnea. Presiunile dinspre Uniunea Europeană, asociaţii de magistraţi, societatea civilă, ambasadele partenerilor occidentali ai României au făcut presiuni mari asupra lui Toader şi Dăncilă, care au dat în cele din urmă rezultate: Ordonanţele care puteau să-l salveze pe Liviu Dragnea n-au fost adoptate.

Nu în ultimul rând, o decizie a CCR în cazul anulării completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte – ultimul „cartuş” pentru Dragnea – n-a venit nici ea. CCR a amânat abil decizia până după alegerile din 26 mai, aşteptând probabil şi rezultatul votului popular, unul care a fost masiv pro-justiţie.

 

Decizia de azi este una istorică. Ea arată că România democratică şi a statului de drept n-a pierdut bătălia cu mafia politică penală pe care Liviu Dragnea a adus-o la apogeu.

Legea a învins. De acum încolo, începem reconstrucţia după un război care ne-a secătuit şi a fost pe punctul de a ne scoate din lumea civilizată în care intraserăm atât de bine.

Sursa: www.ziaristii.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *