Ziarul care ține cu românul

Marș împotriva parteneriatului civil și a căsătoriilor homosexuale

Asociaţiile semnatare ale prezentului comunicat, solicită parlamentarilor respingerea propunerilor legislative privind „parteneriatul civil” și anunță organizarea unui marș de protest în ziua de duminică, 3 martie 2019.

Marșul se va desfășura pe traseul Piaţa Victoriei – Palatul Parlamentului din București începând cu ora 15:00.

Marșul împotriva proiectului de lege care propune introducerea parteneriatului civil în România și legiferarea căsătoriilor între persoane de același sex, în țara noastră.

Nădăjduim ca parlamentarii români să țină cont de votul celor aproape 4 milioane de români, care au spus Da prin Referendum familiei tradiționale și implicit NU căsătoriilor între persoane de același sex, și să respingă cele două proiecte de lege, ce sunt contrare voinței românilor.

Protestul este contra parteneriatelor civile, proiect de lege care a căzut în comisiile de la senat și evident senatul a respins-o dar cum că, nu este camera decizională ci camera deputaților este cea care decide, legea care v-a intra in comisiile de la camera la sfârșitul lunii martie.

Așa cum am pus presiune pe senatori prin diferite căi, acum trebuie sa le arătăm celor din camera deputaților că nu am abandonat lupta și că ea merge înainte.

Din analiza celor două propuneri legislative, aflate pe agenda Senatului și inițiate de parlamentari USR şi ALDE, este evidentă asemănarea până la confuzie a parteneriatului civil cu instituția căsătoriei civile.

„Parteneriatul” are, de asemenea, ca obiect întemeierea unei familii și asimilează partenerii soților sub practic toate aspectele. În fapt, apreciem că în acest fel se încearcă legiferarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex, sub o altă denumire, așa cum arată fără îndoială experiența celor 16 state europene în care a fost legalizată această „căsătorie” și care au trecut, fiecare în parte, prin acest stadiu.

Nu putem fi de acord cu nicio formă alternativă căsătoriei, indiferent de persoanele angajate în relație.

Conform Constituției, căsătoria heterosexuală monogamă este unicul act juridic pe care se poate întemeia o nouă familie.

Solicităm parlamentarilor să nu neglijeze faptul că doar 6% dintre cei prezenți la referendumul national din octombrie 2018 s-au pronunțat contra acestui enunț. Apreciem totodată că proiectele de lege sunt viciate și de lipsa oricărei nevoi sociale obiective de legiferare.

Nu au fost semnalate schimbări majore în societate în ce privește atitudinea față de familie, iar inițiatorii propunerilor nu prezintă nicio cercetare referitoare la sprijinul populației pentru reglementarea „parteneriatului civil”.

Dimpotrivă: apreciem că datoria legiuitorului este aceea de a încuraja căsătoria, întrucât aceasta este legătura cea mai stabilă și de durată, iar statutul marital are influență majoră asupra deciziei de a avea copii.

Totodată, după cum arată studiile sociologice, căsătoria crește nivelul economic și îmbunătățește sănătatea membrilor familiei, crește performanța școlară și integrarea socială a copiilor.

De asemenea, datele arată că soții sunt mai puțin angajați în acte de violență domestică. În concluzie, Platforma naționaliștilor creștini se manifestă și va continua să se pronunțe împotriva adoptării oricărui proiect legislativ care ar putea submina instituția căsătoriei așa cum s-a statornicit prin lege și tradiție în această țară.

Marșul de Duminică va avea următorul traseu: Piața Victoriei (punct de adunare și scurte luări de cuvânt) – Piața Romană – Piața Universității – Cercul Militar Central – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului.

Parlamentul din FRANȚA a aprobat în 1999 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2013 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din GERMANIA a aprobat în 2001 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2017 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din SPANIA a aprobat în 2000 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2005 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din OLANDA a aprobat în 1998 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2001 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din PORTUGALIA a aprobat în 2001 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2010 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2016.

Parlamentul din BELGIA a aprobat în 1998 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2003 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2006.

Parlamentul din NORVEGIA a aprobat în 1993 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2009 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din FINLANDA a aprobat în 2002 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2012 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI 2017 și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în același an.

Parlamentul din ISLANDA a aprobat în 1996 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2010 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2006.

Parlamentul din IRLANDA a aprobat în 2010 PARTENERIATUL CIVIL. În 2015 Irlanda a aprobat “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBAȚI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2016.

Parlamentul din LUXEMBURG a aprobat în 2004 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2015 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII în 2015.

Parlamentul din MALTA a aprobat în 2014 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2017 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2014.

Parlamentul din SUEDIA a aprobat în 1998 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2009 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2003.

Parlamentul din AUSTRIA a aprobat în 2009 PARTENERIATUL CIVIL, în 2019 intrând în vigoare “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI si a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2016.

Parlamentul din ANGLIA a aprobat în 2004 PARTENERIATUL CIVIL, în 2014 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2002.

Parlamentul din DANEMARCA a aprobat în 1989 PARTENERIATUL CIVIL, apoi în 2012 “CĂSĂTORIA” între DOI BĂRBATI și a legalizat ADOPȚIILE DE COPII de către aceștia în 2010.

De asemenea, precizăm că vom urmări atent evoluția parlamentară astfel încât să evităm strecurarea de capcane legislative de către cei desemnați de poporul român să le reprezinte voința. Semnează:

  • Alianța Părinților, prin reprezentant Cristian Filip
  • Asociația Bucovina Profundă, prin reprezentant Constantin Barariu;
  • Asociația Calea Neamului, prin reprezentant Mihai Tîrnoveanu;
  • Asociația Europa Veche – Asociația pentru Cultură, Educație și Valori Europene, prin reprezentant Mircea Pușcașu;
  • Asociația „Fapte- AFAR BUCUREȘTI”, prin reprezentant, Ovidiu Bagiu
  • Asociația „Noua Dreaptă” prin reprezentant Tudor Ionescu;
  • Asociația pentru Revigorarea Tradiției, prin reprezentant Andrei Boambeș;
  • Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public, prin reprezentant Gheorghe Poleucă;
  • Asociația Pro Consumatori, prin reprezentant Costel Stanciu;
  • Asociația Scut Botoșănean, prin reprezentant Bogdan Cărăușu,
  • Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prin reprezentant Dan Grăjdeanu;
  • Fundația Pentru Oameni, prin reprezentant Cornel Constantin;
  • Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni, prin reprezentant Marcel Bouroș
  • Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, prin reprezentant Mircea Puscașu;
  • Liga pentru Identitate Naţională, prin reprezentant Paul Ghițiu;
  • Uniunea Vatra Noastră Românească
  • filiala Botoșani, reprezentată prin Paul Mircea Iordache.

Sursa:  Noua Dreapă
Frăția Ortodoxă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *