Ziarul care ține cu românul

MFP prin ANAF scade birocrația pentru  comercianții de produse energetice

 

Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătățită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil.

Astfel, dispare obligația firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deține spații de depozitare pentru acestea.

De asemenea, dispar și formalitățile aferente recepționării și livrării produselor energetice din aceste spații.

Cu toate acestea, dacă  activitatea necesită utilizare22a spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanți, dotarea cu sistem de supraveghere video).

Această inițiativă are la bază următoarele deziderate:

  1. Implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient și adaptat cerințelor legitime ale mediului economic.
  2. Asigurarea premiselor pentru funcționarea eficientă a pieței produselor energetice.
  3. Limitarea impactului asupra mediului concurențial și asigurarea proporționalității intervenției instituțiilor de control în economie. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață

”Mă bucur că noua conducere a ANAF a înțeles importanța unei atitudini corecte față de mediul de afaceri și și-a asumat eliminarea acestui obstacol din fața competiției loiale pe piața produselor energetice. Această abordare respectă angajamentul meu pentru încurajarea dezvoltării mediului de afaceri autohton și reprezintă o premisă importantă pentru succesul modernizării și eficientizării activității ANAF. Rolul statului este de a încuraja mediul de afaceri  și de a le crea condițiile pentru un comportament corect. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Proiectul de ordin poate fi consultat pe site.ul ANAF la rubrica Transparenta decizională.

 

 

 

SERVICIUL COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI MASS-MEDIA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *