Conferința „Foamea de sens. Fără dependențe !”

Părintele Constantin Necula și medicul Adina Alberts vor susține luni, 27 mai, conferința intitulată „Foamea de sens. Fără dependențe!”, o conferință adresată publicului larg, organizată în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei antifumat derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Declarația managerului Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

„Așa cum am obișnuit deja comunitatea sibiană, acțiunile pe care le desfășurăm în campania antifumat sunt diverse și de fiecare dată încercăm să aducem în atenția unui număr cât mai mare de cetățeni problematica și implicațiile pe care dependențe precum tutunul sau drogurile le au asupra sănătății.

Ne bucurăm că părintele Constantin Necula rămâne, la fel ca și în alte ediții ale campaniei, un partener care susține către publicul larg mesajul nostru instituțional, prin care dorim să ajutăm cât mai mulți oameni să se bucure de o sănătate și, implicit, o viață mai bună. De asemenea, îi mulțumim doamnei doctor Adina Alberts pentru că  a acceptat să se alăture campaniei din acest an și să conștientizeze publicul cu privire la adicțiile care ne distrug sănătatea. Cu siguranță, va fi o conferință cu importante beneficii în plan fizic și sufletesc, pe care sperăm că cetățenii o vor aprecia”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Intrarea va fi gratuită, pe bază de invitații, care vor fi disponibile începând de vineri, 17 mai, acestea putând fi ridicate de la sediul Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – Aleea Filozofilor, nr. 3-5, zilnic, între orele 8:00 – 20.00, în limita locurilor disponibile.

Declarația Dr. Adina Alberts

“Din punct de vedere medical, adicțiile sunt definite ca afecțiuni cronice. Consecințele negative pe care le au dependențele se răsfrâng atât asupra sănătății, cât și asupra calității vieții individuale și sociale. Fumatul, de exemplu, pe lângă creșterea riscului de cancer de plămâni, influențează și apariția bolilor cardiovasculare, crescând acut riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, tabagismul afectează sistemul digestiv, prin creșterea riscului de cancer de stomac și pancreatic. Poate provoca ulcere, reflux gastroesofagian și alte tulburări digestive. Fumatul accelerează și procesul de îmbătrânire a pielii, prin reducerea fluxului sanguin, ceea ce duce la riduri și deshidratare. Atât la femei, cât și la bărbați, fumatul afectează fertilitatea și determină apariția diverselor probleme în timpul sarcinii și alte complicații, inclusiv după naștere.

Nu în ultimul rând, fumatul slăbește sistemul imunitar, ceea ce îngreunează lupta organismului împotriva infecțiilor și bolilor. De asemenea, întârzie vindecarea după o intervenție chirurgicală sau rănire. Fumatul este vinovat și pentru creșterea riscului de a dezvolta anxietate, depresie și alte tulburări de sănătate mintală. Datele statistice arată că tabagismul scurtează viața fumătorilor cu 10 ani, fiecare țigară fiind echivalentă cu 14 minute mai puțin din viața noastră. De ce să fim prizonieri în propria viață, din cauza unor vicii, și să nu petrecem acești ani alături de partenerii, copiii, rudele, prietenii noștri, în cea mai bună formă a noastră? Vă propun să înlocuim adicțiile care ne distrug sănătatea și viața cu dependențe benefice pe care oricare dintre noi le putem dezvolta, iar în felul acesta putem stimula hormonii fericirii. Acestea sunt: sportul, caritatea, meditația și rugăciunea!”, transmite Dr. Adina Alberts.

 Declarația părintelui Constantin Necula

„Aud foarte des că oamenii sunt cutremurați de lipsa de sens a vieții prin care trec. Fără îndoială că poate fi așa, eu însumi și ceilalți din echipa care ne propunem să vă vorbim în aceste zile suntem uneori atinși în sensul vieții noastre, dar nu dependența e soluția. În niciun caz dacă vom încerca să depindem de lucruri care sunt mizere și aruncabile până la urmă nu sunt soluția la ieșirea noastră din nonsensul vieții spre sensul vieții pe care o căutăm. De aceea, încerc să vă spun de fiecare dată că e nevoie de mult mai  mult decât aprinderea unei țigări pentru a putea să trecem peste noaptea care vine și peste greutatea zilei. E nevoie să ne aprindem noi înșine de un alt foc și de o altă dragoste pentru a trece peste noaptea vieții. Sensul vieții rămâne pentru mine personal, Hristos. Încercați!”, spune părintele Constantin Necula.

Conferința „Foamea de sens. Fără dependențe!” va avea loc luni, 27 mai 2024, la Sala Transilvania, începând cu ora 18:00.

Spitalul de Pneumoftziologie Sibiu organizează în acest an cea de-a VII-a ediție a campaniei anti-fumat, cu scopul de conștientizare a populației cu privire la consecințele negative pe care fumatul le are asupra sănătății.  Mesajul campaniei din acest an este „Fără dependențe!”. În acest sens, vor fi organizate atât conferințe, găzduite de Sala Transilvania din Sibiu, cât și sesiuni de efectuare a unor spirometrii gratuite, în locații publice.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *