ISU Vâlcea la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență

Echipajele operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “General Mag heru” al județului Vâlcea au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul zonei de competență.

În ultimele 24 de ore, angajații din cadrul ISU Vâlcea au gestionat 24 de intervenții în situații de urgență: 15 intervenții SMURD, două incendii, trei misiuni de asigurare de măsuri de prevenire și stingere incendii la accidente rutiere, trei misiuni de facilitare acces în locuințe, o misiune de transport a unei persoane supraponderale din locuință la ambulanță.

Intervenții SMURD

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină în ultimele 24 de ore, la 15 situaţii de urgenţă (trei traumatisme și patru accidente rutiere și opt diverse afecțiuni medicale).

Incendii

1.Pompierii militari vâlceni au fost solicitați în noaptea trecută, la ora 00.35, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit, în comuna Vulturești, sat Valea lui Alb, județul Olt.  Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, la acoperișul casei de locuit în supraf de 80 mp. construit din lemn cu învelitoare din tablă.

Până la stingerea flăcărilor, au ars : acoperișul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din țiglă și tablă pe o suprafață de aproximativ 90 mp., mobilierul din două camere de locuit, documente personale și aproximativ 300 de baloti de paie depozitați în imediata apropiere. De asemenea, s-a degradat tocaria de termopan a casei.

În timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei locuinței, în vârstă de 52 de ani, ce prezenta atac de panică și agitație. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a evitat producerea unei explozii, din interiorul locuinței fiind scoase două butelii de aragaz. După mai bine de două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului, arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma supraîncălzirii instalației electrice, lăsată sub tensiune.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalațiilor de alimentare cu energie, recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

2.Pompierii militari vâlceani, au fost solicitați în cursul zilei de 12.10.2022, ora 18.30, în localitatea Bujoreni, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de gunoi menajer și vegetație uscată.

La fața locului, s-a deplasat un echipaj de stingere care a acționat pentru stingere circa o oră și jumătate. Prin intervenția pompierilor, s-a reușit stingerea incendiului, înainte ca flăcările să se propage la vecinătăți. A ars vegetația uscată pe aproximativ 200 de mp. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, recomandăm respectarea următoarelor reguli:

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

  1. a) condiţii meteorologice fără vânt;
  2. b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
  3. c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  4. d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  5. e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  6. g) supravegherea permanentă a arderii;
  7. h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *