Ziarul care ține cu românul

O nouă Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane

Pe 12 mai, am marcat 19 ani de activitate ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, perioadă în care eforturile agenției s-au concentrat pe prevenirea exploatării categoriilor vulnerabile și pe protejarea demnității umane. Indiferent de forma sa, exploatarea este inacceptabilă într-o societate modernă care promovează drepturile fundamentale ale omului și este esențial să înțelegem impactul profund pe care traficul de persoane îl are asupra fiecărei victime și a societății în ansamblu.

Cu toate că s-au înregistrat progrese semnificative în ultimii ani, există încă persoane și grupări care profită de vulnerabilitățile altora pentru câștiguri materiale.

Traficul de persoane este un fenomen extrem de grav, cu implicații profunde pe termen scurt, mediu și lung, care necesită o abordare complexă și o adaptare constantă a strategiilor la noile tendințe și metode de acțiune ale traficanților, în special în ceea ce privește racolarea victimelor.

Prevenirea, protecția și asistența de specialitate acordată victimelor, monitorizarea și evaluarea fenomenului reprezintă piloni esențiali în lupta împotriva traficului de persoane. ANITP joacă un rol crucial în elaborarea și implementarea strategiilor împotriva traficului de persoane, contribuind la modernizarea procesului de gestionare a acestui fenomen.

România a înregistrat progrese notabile în lupta împotriva traficului de persoane, cu un accent deosebit pe prevenirea și informarea potențialelor victime despre riscurile și implicațiile acestui tip de infracțiuni. De asemenea, rezultatele obținute subliniază importanța cooperării între instituții și societatea civilă, la nivel național și internațional.

În primele trei luni ale acestui an, 173 de persoane au fost cercetate pentru infracțiuni legate de traficul de persoane

Eforturile constante și susținute pentru combaterea traficului de persoane au rezultate: în primele trei luni ale acestui an, 173 de persoane au fost cercetate pentru infracțiuni legate de traficul de persoane. Dintre acestea, 71 au fost reținute, 57 arestate preventiv, iar 30 au fost plasate sub control judiciar.

În cei 19 ani de activitate, ANITP a oferit sprijin și asistență specializată pentru aproape 20.000 de victime și a facilitat condamnarea a 4.068 de traficanți de persoane.

Astăzi, vom lansa noua Strategie Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028, într-un context național și internațional complex și plin de provocări. Obiectivele generale și specifice sunt structurate în jurul celor patru piloni fundamentali ai luptei anti-trafic: prevenire, pedepsire, protecție și parteneriat.

Prin această strategie, MAI continuă eforturile de identificare, prevenire și combatere a traficului de persoane, adaptate la noile realități. Vom promova în continuare colaborarea și coordonarea între toate instituțiile implicate la nivel național și internațional pentru a asigura o abordare integrată și eficientă în lupta împotriva acestui fenomen teribil.

Strategia stabilește 18 obiective specifice, aliniate și subordonate celor patru piloni de bază anti-trafic, oferind un cadru clar de acțiune orientat spre îmbunătățirea capacității tuturor structurilor implicate în combaterea traficului de ființe umane.

Este o luptă ce necesită implicarea tuturor actorilor instituționali, a mediului non-guvernamental și a organismelor internaționale.

La mulți ani, ANITP, și la cât mai multe misiuni încheiate cu succes!

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

SURSA FOTO: https://anitp.mai.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *