Ziarul care ține cu românul

10.000 de lei amendă că au lăsat oamenii fără apă la Vurpar

În cursul zilei de 21.08.2023, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a primit o informare din partea Primăriei Vurpar referitoare la decizia luată de a furniza cu intermitență apa din rețeaua publică, începând cu data de 21.08.2023.

Apa este o necesitate nu un lux

Decizia a fost motivată de scăderea nivelului de apă la nivelul sursei de apă brută (puțuri forate) și a rezervorului de stocare a apei, în contextul temperaturilor crescute din ultimele zile și a defectării uneia din pompele submersibile.

Echipa de control a direcției de sănătate publică s-a deplasat la fața locului și a prelevat probe de apă de la ieșirea din rezervorul de acumulare, precum și dintr-un șipot public.

Precizăm că anterior controlului efectuat de Inspecția Sanitară, DSP a trimis o adresă Primăriei Vurpar, cu recomandări și obligațiile ce revin în gestionarea corectă a situației.

DSP va analiza calitatea apei de la Vurpar

În urma controlului efectuat, au fost identificate la nivelul comunei 8 șipote și 2 fântâni publice care vor fi verificate în următoarea perioadă, din punct de vedere al calității apei (menționăm că la solicitarea noastră transmisă tuturor primăriilor, în primul trimestru al fiecărui an, de catagrafiere a fântânilor publice, pentru anul în curs, primăria Vurpăr nu a comunicat pănă în prezent, existența vreunei fântâni publice funcționale).

S-au făcut recomandări tehnice, referitoare la neregulile constatate la unele din șipotele verificate, și anume:

asanarea terenului din vecinătate, remedierea deficiențelor constructive ale acestora, curățarea mecanică și dezinfecția surselor publice.

Oare secretarul personal al primarului ce face?

S-a aplicat sancțiune contravențională conform Hotărârii de Guvern nr. 857/2011. art.7, lit. D, în cuantum de 10000 lei pentru neinformarea DSP referitor la întreruperea temporară a furnizării apei.

DSP Sibiu au trasat sarcini clare primăriei Vurpar

Urmare acestor rezultate și în conformitate cu prevederile legale (Ordinul MS nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind modul de viață al populației), au fost transmise Primăriei următoarele recomandări:

– asigurarea cantității minime de apă necesară pe zi (50 l / locuitor – cantitate estimată pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale și preparării hranei);

– supravegherea medicală a comunității: identificarea persoanelor vulnerabile și asigurarea sprijinului prin mediatorul sanitar și asistenta socială;

– identificarea unei alternative de asigurare a apei potabile la nivelul școlii și a grădiniței dacă situația va persista până la începerea școlii (dozatoare);

– să solicite sprijin în care situația în care resursele devin insuficiente pentru asigurarea cantității minime menționate;

Știrea inițială:

Video/Primarul din Vurpar fuge de controale – Referendumul salvează localitatea?

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Un răspuns

  1. Dlor ziariști, dați informații trunchiate fără să cunoașteți realitatea de aici. Vurpărul este cea mai mare localitate de pe Valea Hârtibaciu lui, iar fostul primar Linnerth timp de 24 de ani a făcut prea puțin (aproape nimic) pentru problemele comunității. Acum, aceste probleme se sparg în capul noului primar. Relațiile sociale sunt la cel mai scăzut nivel posibil, lipsa de educație este evidență, iar directoarea școlii e novice în domeniul ei. Nici noul primar nu se pricepe în comunicare…
    Să vă văd cum reacționați și ce veți demonstra în continuare. Ajutați, căci voi mai mult puneți foc la paie decât să veniți în întâmpinarea acestei comune suferinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *