Anchete jurnalistice

Video/Primarul din Vurpar fuge de controale – Referendumul salvează localitatea?

În plin scandal primarul din Vurpar este acuzat de localnici că a fugit de controlul DSP în mijlocul crizei de apă.

Din nefericire, primarul Toma Liviu a plecat cand au ajuns angajații DSP Sibiu, motivând că “are treaba la notar”, cu toate acestea nu va scăpa de brațul lung al legii.
Potrivit surselor se va solicita în scris să se asigure apa potabilă și să solicite sprijinul ISU si Prefecturii să il ajute cu o cisternă sau ceva similar.

Primarul Liviu Toma invitat la sediul DSP Sibiu

Fiind ocupat, iar problema cetățenilor fiind pe plan secundar, primarul a fost invitat la sediu DSP Sibiu cu eventuale documente despre măsurile pe care le-a luat.

Situație alarmantă la Vurpar

Situația tensionată din localitatea Vurpăr s-a agravat în ultimele zile după ce locuitorii au fost lăsați fără apă potabilă în mijlocul unei perioade caniculare.

În ciuda temperaturilor extreme, Primarul localității a fost acuzat că a părăsit localitatea în timpul controalelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), stârnind furia comunității locale.

Nepăsarea primarului scoate oamenii în stradă

Evenimentele au avut loc în timpul unei perioade dificile pentru vurpăreni, în contextul în care căldura insuportabilă și lipsa apei potabile au provocat nemulțumire printre rezidenți.

Oamenii au început să-și manifeste frustrarea în fața primăriei, cerând măsuri urgente pentru a remedia problema.

Cu toate acestea, locuitorii au fost surprinși să afle că primarul Toma Liviu nu se afla în localitate în timpul unei vizite anunțate a reprezentanților DSP.

Disperarea locuitorilor din Vurpar este fără margini

Se vehiculează speculații conform cărora primarul ar fi avut un conflict cu autoritățile sanitare din cauza gestionării deficitului de apă, motiv pentru care ar fi ales să evite controlul DSP.

„Oamenii sunt revoltați și având toate drepturile.

Nu este normal ca primarul să ne lase într-o situație atât de gravă și să plece sub pretextul unor treburi personale.

Evident că sunt lucruri pe care nu ni le spun, iar faptul că a evitat controlul DSP ridică multe semne de întrebare, murim de sete”, a declarat o localnică afectată de lipsa apei.

Se cere demisia primarului din Vurpar?

În urma incidentului, cererile pentru demisia primarului au început să apară pe rețelele de socializare, iar tensiunile dintre comunitate și administrația locală au atins cote alarmante.

Rezidenții sunt hotărâți să își facă auzită vocea și să obțină explicații cu privire la comportamentul edilului.

Este clar că situația din Vurpar necesită o soluție imediată și transparentă, pentru a calma spiritele și a reda încrederea în autoritățile locale.

În timp ce autoritățile investighează circumstanțele plecării primarului într-un moment atât de critic, cetățenii așteaptă măsuri concrete pentru a depăși criza apei și pentru a restabili stabilitatea în localitate.

Oare referendumul este soluția?

Potrivit surselor, s-au întrunit condițiile necesare organizării unui presupus referendum, documentele ajungând pe masa prefectului din Sibiu.

Revenim cu detalii despre afacerea ,,Stejarul” și combinațiile Primărie – Ocolul Silvic – Garda Forestieră Sibiu:

Video 1:

Video 2:

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *