Anca Dragu USR – PLUS va fi noul presedinte interimar al Romaniei daca Iohanis va fi demis la cererea AUR

AUR strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis, iar daca presedintele va fi demis, USR – PLUS va prelua sefia Statului prin doamna Anca Dana Dragu Paliu, Presedinta Senatului.

La alegerile parlamentare din 2020, câștigă un fotoliu de senator în circumscripția Bucuresti din partea Aliantei USR-PLUS și este aleasă Presedinte al Senatului Romaniei  în data de 22 decembrie 2020.

USR – PLUS preia conducerea Romaniei?

USR, formatiunea politica care vrea o parte din romani inchisi in case, interzicerea la locul de munca fara certificatul verde, introducerea educatiei sexuale in scoli si militarea in favoarea LGBTQ, va prelua provizoriu sefia Romaniei prin doamna Anca Dragu.

Lista Senatorilor USR care au votat certificatul verde la locul de munca

Potrivit 60m.ro, chiar USR – PLUS i-au transmis lui Nicușor Dan Primarul Capitalei să transforme Capitala României într-o zonă liberă pentru homosexuali, de asemenea să găsească o soluție pentru organizarea marșului gay cunoscut și ca GAY PRIDE BUCHAREST.

Mai multe detalii pe: https://60m.ro/usrplus-vrea-parada-gay-si-ii-cere-lui-nicusor-dan-ca-bucurestiul-sa-adere-la-culorile-homosexuale/

Cum poate fi demis un presedinte de pe teritoriul Romaniei?

Pe durata suspendării președintelui, interimatul este asigurat de persoana care ocupă a doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, potrivit articolului 98 din Constituție, adica doamna Anca Dragu USR.

Articolul 95 din Constituția României

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Articolul 85 din Constituția României

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Articolul 103 din Constituția României

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *