Care este diferența dintre Mengele și Dan Tesloianu?

Dan Tesloianu, o rușine de medic din România, este în centrul atenției după ce a fost dezvăluit că folosea stenturi – dispozitive care mențin arterele deschise – prelevate de la inimile celor decedați și fără consimțământul familiilor acestora.

Această practică neortodoxă a ridicat semne de întrebare cu privire la etica medicală și la modul în care sunt respectate drepturile pacienților și ale familiilor acestora în România.

Există termen de comparație între Dan Tesloianu și Mengele ,,îngerul morții”

 de la Auschwitz?

În acest context, este important să amintim de perioada Holocaustului și de modul în care medicii naziști din acea vreme au comis atrocități împotriva oamenilor.

În contrast cu medicul român, care a prelevat stenturile de la persoane care muriseră din cauze naturale și care nu a utilizat aceste dispozitive în mod intenționat pentru a cauza suferință sau moarte, medicii naziști au efectuat experimente medicale pe deținuții din lagărele de concentrare și au folosit subiecți de testare umani fără consimțământul lor.

În plus, medicii naziști au folosit adesea criterii rasiale pentru a decide cine ar trebui să fie supus experimentelor lor și au cauzat suferință și moarte în mod intenționat.

Prin contrast, medicul român nu a folosit criterii de discriminare pentru a selecta donatorii de stenturi și nu a utilizat dispozitivele în mod intenționat pentru a cauza suferință sau moarte.

Pandemia a transformat anumiți medici inumani?

Este important să menționăm aceste diferențe și să ne asigurăm că etica medicală este respectată în întreaga lume.

Respectarea drepturilor pacienților și ale familiilor acestora trebuie să fie o prioritate absolută în orice situație medicală.

Folosirea stenturilor prelevate de la inimile celor decedați fără consimțământul familiilor acestora este o practică neetică și inacceptabilă în orice context.

În concluzie, este important să avem o discuție deschisă și onestă despre etica medicală și să ne asigurăm că toate practicile medicale respectă drepturile pacienților și ale familiilor acestora.

În același timp, este important să evităm generalizările și să recunoaștem diferențele semnificative între practicile medicale etice și cele neetice.

Ce informează procurorii despre cazul Dan Tesloianu

Potrivit surselor, ,,procurorii precizează că în perioada anilor 2017 – 2022, medicul Dan Tesloianu ar fi implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște și că o mare parte din aceste intervenții „nu erau necesare”, întrucât au avut la bază „diagnostice fictive” sau pacienților le-ar fi fost recomandate anterior medicamente care să le provoace reacții de natură, a conduce la simptomatologia specifică”.

Bani fără număr în urma perchezițiilor

La cele 24 de percheziții efectuate, polițiștii și procurorul de caz de la Parchetul ÎCCJ au confiscat următoarele sume de bani:

162.920 de lei;

116.795 de euro;

2.357 de USD;

300 de lire sterline;

300 de franci elvețieni;

3.500 de forinți;

520 de coroane suedeze;

200 de coroane daneze;

300 de lire sterline;

19 telefoane mobile;

60 de memory stickuri;

14 laptopuri;

3 tablete;

9 hard diskuri;

250 de DVD-uri și 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace.

Averea consistentă a medicului Dan Tesloianu

Medicul în cauză împreună cu soția sa dețin o avere colosală.

Precizăm faptul că și soția este medic la un spital din Iaşi.

Aceștia doi dețin două case şi un apartament.

Una din case, în suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi este în Iaşi, iar cealaltă casă se întinde pe o suprafață 120 de metri pătraţi și este în localitate Crăcăoani, județul Neamţ, iar apartamentul este situat în Municipiul Iași are 51 de metri pătraţi.

În vara anului 2022, familia Tesloianu declara o colecţie de artă în valoare de 50.000 de euro, precum şi depozite bancare de 89.996 de euro, 50.000 de dolari şi 76.498 RON.

Dan Tesloianu se laudă cu peste 200.000 de Euro cash?

Dan Tesloianu câştigase în ultimul an 185.000 RON venituri salariale şi nu mai puţin de 160.000 de euro dividende de la firma Cardiomed SRL la care este acţionar.

Un erou din linia întâi a dat cu bățul în baltă.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

 

2 răspunsuri

  1. . De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cardiolog cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

  2. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Serban . !Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr, fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial, rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana maria Serban, cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Serban cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, Amabila,afabila, insa diagnostic gresit,pe bani multi.Nu respecta pacientul, intrat cu aproape o ora intarziere fata de ora programarii.Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *