DGASPC și AJPIS ținta demiterilor și suspendărilor în contextul în care legea nu îi ajută cu privire la azilele groazei din România, iar cei direct responsabili râd în nas autorităților, unii dintre ei în vacanațe exotice.
Sub paravanul scandalului cu bătrânii din Voluntari, baronii și golanii locali care produc sume substanțiale de pe spatele acestor persoane fără apărare, reușesc acum să scape de directorii incomozi ale instituțiilor cheie.
Oare legislația este în favoarea viitorilor sau posibililor infractori?
Având în vedere că legislația pare a fi prost gândită pentru beneficiari, când se sparge un buboi pică de fiecare dată ,,cine trebuie”, tocmai ca afacerile să meargă strună în continuare.
De ce spunem asta?
Potrivit GDDHD Bătrânii din Hunedoara, ”negociați pe piața neagră” – Cine dă mai mult, rămâne cu ”bagajul de mână”.
Cazul halucinant este județul Hunedoara, unde se pare că există azile clandestine ,,protejate” de anumit grupuri de interese.
Aceste azile ale groazei la care facem referire, nu sunt recunoscute de Autoritățile Statului, dar sunt recunoscute de cei care beneficiază de sumele exorbitante primite de pe urma lor.
Familiile beneficiarilor tolerează acest comportament cu un anumit scop?
Dacă un azil nu corespunde conform legilor din România, cum membrul familiei direct responsabil de beneficiar agrează astfel de comportamente?
Sau vorbim de interese ascunse cum ar fi micile averi agonisite de o viață de acești amărâți bătuți de soartă, cu ajutorul apropiaților?
Cine sunt cei trei ,,crai” responsabili de azilele groazei din Hunedoara?
Potrivit PressHub, ,,Asociația Pridvorul, controlată de un avocat, Asociația Casa Divina, condusă de un jurnalist, și Asociația Alexandru Ciuhat, condusă de un medic.
Acestea sunt cele trei asociații care ”și-au asumat” afaceri destinate îngrijirii persoanelor vârstnice din județul Hunedoara. Acestea sunt cele trei centre în care a fost dispusă ”suspendarea activității”.
Amenzi date cu prețul suspendării directorilor DGASPC și AJPIS Hunedoara?
Potrivit comunicatului AJPIS Hunedoara, lucrurile stau în felul următor:
A primit amendă, pentru că nu are licență de funcționare!
Fiecare furnizor de servicii prima dată trebuie să fie acreditat ca și furnizor, apoi fiecare serviciu trebuie să fie licențiat. Dânsa este acreditată ca și furnizor, dar serviciul pe care îl desfășoară în Băcia nu este licențiat.
Nu a fost niciodată licențiat!
Nu e prima dată când îi dăm amendă. Am mai fost la dânsa, i-am pus în vedere a doua oară.
Ministerul Muncii este autoritatea care eliberează o licență provizorie, dacă depune dosar, dar dânsa nu a depus niciun dosar.
La Gothatea, din câte știu eu, nici acolo nu a avut licență, și acolo a primit amendă. În mod normal nu poate desfășura activitate fără licență.
Noi nu putem decât să îi retragem licența, nu putem să-i punem lacătul pe ușă cum se zice, să nu mai poată intra niciun bătrân.
Nu știu cine poate face acest lucru
Agenția noastră merge în control, verificăm în momentul în care a primit licență provizorie de la minister în baza unui dosar depus de acești furnizori acreditați prima dată și li se acordă sau nu o licență provizorie.
Dacă li se acordă, atunci în termen de trei luni până la expirarea licenței provizorii noi trebuie să mergem în control să vedem dacă această licență provizorie rămâne definitivă sau i se retrage, a afirmat pentru Gazeta de dimineață, Laura Sabău, director executiv al AJPIS Hunedoara.
DGASPC și AJPIS-urile din țară sunt victimele unui sistem putred și corupt?
În concluzie, România a devenit ,,tărâmul făgăduinței” cu prețul vieții unora și cu funcțiile altora, cei responsabili direct scăpând basma curată ca de obicei.
Oare Marcel Ciolacu este părtinitor fără voia sa cu aceste acțiuni din teritoriu, care depășesc bunul simț?
Potrivit gddhd.ro, șeful AJPIS Hunedoara, este printre cei pe care premierul Ciolacu îi vrea suspendați din funcții. Nu scapă nici directorul DGASPC Hunedoara. Controale și la IPJ Hunedoara.
În general persoanele ocrotite, conform legii 140/2022 ar trebui să fie evaluate de către parchetele de pe lângă judecătorii, ocazie cu care procurorii ar avea obligația să dispună efectuarea de anchete sociale de către autoritățile tutelare din cadrul UAT-urilor pe raza cărora ar exista persoane cu dizabilități internate în azilele groazei.
Așteptăm reacția Parchetului General.
Unde sunt și de ce nu și-au exercitat atribuțiile tutorii sau curatorii acestor persoane puse sub interdicție?
Se pare că singura putere a statului care mai funcționează este presa!
Oare se respectă prevederile legii 17/2000 privind protecția persoanelor vărstnice și dacă la semnarea actelor de către persoanele vârstnice aflate în azilele groazei au fost asistați de către autoritățile tutelare din cadrul UAT-urilor de domiciliu, conform art 30,31 din legea 17/2000?
Revenim cu detalii:
Contactați-ne cu încredere
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? – Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!