Miserupismul și indolența față de cetățean sunt cuvintele de ordine ale funcționarilor publici din cadrul Prefecturii Sibiu condusă de Dorin Mircea Crețu care, au ca sarcină de serviciu verificarea, sub aspectul legalității, a Hotărârilor Consiliului Județean și ale Consiliilor Locale precum și a Dispozițiilor Primarilor de orașe și comune din Județul Sibiu.
Cetățenii nedreptățiți de actele autorităților locale ce alternativă au?
Dragi cititori, dacă ești nedreptățit de autoritățile locale din primării (termenul legal este Unitatea Administrativ Teritorială), faci o cerere de chemare în judecată după ce te-ai adresat mai înainte tot ălora de te-au nedreptățit (printr-o plângere prealabilă) să-i rogi să fie corecți, dar în 99% din cazuri,bineînțeles, îți iei ,,flit”.
Când dai în judecată, ATENȚIE, nu te judeci cu Primăria localității (deși, în toate hârtiile venite, de la Primărie,e antetul Primăriei), trebuie să dai în judecată Unitatea Administrativ Teritorială a localității, că, altfel, judecătorii îți resping cererea pe motiv că Primăria nu răspunde pentru că nu există ca persoana juridică, adică, legal; ,,noaptea minții” .
Ce trebuia să facă domnul Crețu?
Pe scurt, toate de mai sus sunt niște ,,mizerii” ca să te determine, să renunți, să zici: dă-i naibii, mai bine nu-i mai dau în judecată.
Aici e tot meritul lui Mircea Dorin Crețu, care, plătit fiind ca prefect al județului Sibiu, trebuia, conform competențelor sale în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, să-i oblige pe toți ,,ăia” de la primării, să nu mai scrie peste tot, inclusiv, în adrese „Primărie” și să-i inducă în eroare pe cetățeni, adică să scrie termenul legal de „Unitatea Administrativ Teritorială a Localității X”.
Primăriile, Unitățiile Administrativ Teritoriale ,,ăstea” și Șmecheriile cu avocații care le reprezintă
Dacă ați fost sau veți merge în instanță să vă apărați drepturile, veți constata cu stupoare că Primăriile, U.A. T.-urile astea ,,pe bogăție”, sunt reprezentate la judecată de cei mai scumpi avocați.
E logic să te întrebi: ,,cum naiba ?”.
Răspunsul este simplu: pe șmecherie și pe indolența/nepăsarea Instituției Prefectului.
Ce zice legea ?
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 26 din 6 iunie 2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative( act normațiv cu putere de lege conform Legii 24/2000 de tehnică legislativă , act în vigoare ) stabilește:
,,art. 1 alin. (1) Autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.
(2) În situaţii temeinic justificate, în care activităţile juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, necesare autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la alin. (1), nu se pot asigură de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entităţi, pot fi achiziţionate servicii de această natură, în condiţiile legii, numai cu aprobarea:
a) ordonatorilor principali de credite pentru autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale;
b) consiliilor locale, consiliilor judeţene sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, pentru autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice locale.”
,, ART. XIX Încălcarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă atrage, după caz, răspunderea disciplinară, materială sau penală a persoanelor vinovate, potrivit legii.
Pe înțelesul nostru legea zice cam așa:
Dacă vrei tu, nea’ primaru’, sau doamna primar să -ți iei avocat pe banii publici ca să te scape de consecințele măgăriei făcute, faci proiect de hotărâre a Consiliului Local, o prezinți Consiliului Local care o votează și Hotărârea Consiliului Local se trimite la Prefectură, la domnul Crețu să o verifice, sub aspectul legalității.
ATENȚIE – Toată tevatura asta este obligatorie să se facă pentru fiecare proces în parte nu merge „engros”, adică, nea’ primaru’ face contract pentru fiecare cauză în parte, endetail pe număr de dosar și pentru fiecare cauză în parte cu Hotarâre de consiliu local,separat.
Nerespectarea acestor prevederi înseamnă încălcarea legii
Mircea Crețu cel comod
Domnul Prefect al Județului Sibiu, Dorin Mircea Crețu, a făcut ce știe mai bine, adică,nimic.
Dovada – Unitatea Administrativ teritorială Săliște și Unitatea Administrativ Teritoriala Poplaca au, bine mersi, contracte en-gros cu firme de avocatură, domnul Mircea Dorin Crețu, ca de obicei, nu a verificat nimic.
Dar, dacă Primăria sau Unitatea Administrativ teritorială e săracă, ce face ?
Ia uitați ce zice legea:
Legea nr. 514 din 28 noiembrie 2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic prevede următoarele:
ART. 19: Consilierii juridici din structurile administraţiei publice judetene şi locale sunt obligati sa acorde consultanţă şi asistenţa juridica, la cerere, consiliilor comunale şi primariilor, iar reprezentarea acestora se poate face pe baza delegatiei emise de primar.
Adică măi nea’ primaru ‘, nu mai fi ,,bagabont” să dai iama în banii publici și fă bine și respectă legea, că ,dacă nu ai post de consilier juridic, ceri frumos la domnul Prefect Mircea Dorin Crețu, iar domnia sa îți va furniza consilier juridic.
De ce Săliște și de ce Poplaca?
Simplu, domnul Mircea Dorin Crețu s-a gândit că nu e galanton să deranjeze pe fostul prefect actual Primar al Orașului Săliște cu ,,proștii” de astea legale.
La comuna Poplaca, domnul Primar e omul de încredere al liderului județean de partid care a binevoit să ne eticheteze fițuică.
Tot aici secretarul general al Localității Poplaca este chiar sora prim-vicepreședintelui PNL Sibiu.
Oameni grei maică – Poplaca și lipsa de respect față de cetățean
Ordinul nr. 25/2021M.D.L.P.A.T. pentru aprobarea modelului orientativ al statutului Unităţii Administrativ-Teritoriale, precum şi a modelului orientativ al regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului local prevede în:
ARTICOLUL 31: Comunicarea şi aducerea la cunoştinţa publică a hotărârilor consiliului local
( 4) Hotărârile, documentele şi informaţiile financiare, precum şi alte documente prevăzute de lege se publică, pentru informare, în format electronic şi în monitorul oficial local.
Mai jos sunt print screen de pe site-ul comuna Poplaca .
Puteți vedea și dumneavoastră : ,, Lipsă Dispoziții”
Domnule Prefect al Județului Sibiu Mircea Dorin Crețu, îi așteptăm pe cititorii noștrii din celelalte localități ale județului să ne transmita ce avocați sau case de avocatură reprezintă UAT -urile/primăriile din județ.
Noi vom verifica aceste dat , le vom centraliza și le vom înainta către Direcţia Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul MAI, să ne spună dumnealor dacă v-ați îndeplinit sau nu atribuțiile.
RUȘINICĂ domnule
POST SCRIPTUM:
Anuntăm aparitia unui șir de articole despre zona Poplaca 2, investitorul de carton și cum poți face alba-neagra cu aplicația S.E.A.P. dacă te folosesti de Tik Tok să-i prostești pe locuitorii comunei Poplaca să-ți furnizeze date cu privire la primarul localității ca să poți face bara-bara pentru a determina conducerea primariei în speță comuna Poplaca, să-ți facă pe plac.
Singurii pierzători sunt cetățenii comunei Poplaca care au crezut în avântul belicos al Tik Tokerul, cunoscut exeget al năsucurilor din politica sibiană.
Te-am prins, măi ăla care te dădeai corect in relațiile cu STATUL ROMÂN.
BUSTED!!
NU UITA!
Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?
Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE