Casandra Marinescu, Consulul României la Munchen, îi dă dreptate involuntar primului ministru Ciolacu :
,,Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi că tinerii pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine. Totodată,candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a afirmat că acest lucru ar putea fi îndreptat prin implementarea învăţământului dual, relatează Agerpres.”
Dragi cititori, nu am luat-o razna, să știți.
Casandra Marinescu este sora celebrului Cristi Marinescu și consulul României la Munchen și anterior a fost viceconsul la Viena,dar,vorba primului ministru Ciolacu, nu prea stăpânește bine o meserie,aia de diplomat de carieră.
Ministerul Afacerilor Externe are criterii stricte la angajare .
Pe site-ul MAE apare Profilul candidatului MAE :
,,Ţinând cont de complexitatea activităţii diplomatice și consulare, calităţile şi abilităţile pe care MAE le aşteaptă de la un candidat ţin atât de pregătirea profesională, cât şi de abilităţile personale şi profilul psiho-comportamental.
Astfel, un viitor diplomat ar trebui să fie înzestrat cu o serie de calităţi precum: integritate, precizie, calm, răbdare, bună dispoziţie, modestie şi loialitate, la care se adaugă calităţi subînţelese precum inteligenţă, discernământ, prudenţă, carismă, spirit de echipă, curaj şi tact.
La aceste calităţi personale, se adaugă competenţe profesionale: abilităţi lingvistice şi înclinaţie către asimilarea cu uşurinţă de noi competenţe, cunoştinţe generale privind relaţiile internaţionale, precum şi cunoştinţe specializate pentru anumite domenii de activitate precum cel juridic, economic, consular, abilităţi de scriere a unui discurs, capacitate de sinteză şi analiză, abilităţi dezvoltate de comunicare scrisă şi verbală, abilităţi de negociere, de crearea și de menținere de contacte, flexibilitate, creativitate şi capacitate de adaptabilitate în medii multiculturale, învăţare activă.”
Ia uitați ce frumos spune ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 59 din 3 iulie 2019pentru modificarea art. 35 din Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic și consular al României :
Articolul 35
(1) Membrii Corpului diplomatic și consular al României, cu excepția ambasadorilor extraordinari și plenipotențiari și a consulilor generali care sunt șefi de consulate generale, sunt trimiși în misiune permanentă în străinătate prin ordin al ministrului afacerilor externe, în urma unei proceduri de selecție organizată anual sau ori de câte ori este necesar, pe baza principiilor imparțialității, obiectivității, competenței și dezvoltării carierei diplomatice.
(2) Pot participa la procedura de selecție prevăzută la alin. (1) membrii Corpului diplomatic și consular al României, angajați pe durată nedeterminată în Ministerul Afacerilor Externe, care se află în una dintre următoarele situații:
1. își desfășoară activitatea în administrația centrală;
2. se află în misiune permanentă în serviciul exterior, al cărei termen expiră în cursul anului calendaristic pentru care se organizează procedura de selecție;
3. se află în misiune cu durata determinată de până la 13 luni sau sunt trimiși de Ministerul Afacerilor Externe la organizații interguvernamentale;
4. sunt detașați la alte instituții publice;e)au contractul de muncă suspendat în condițiile legii, din motive neimputabile, cu condiția încetării cazului de suspendare a contractului individual de muncă la data stabilită pentru trimiterea în misiune.(3) Situațiile prevăzute la alin. (2) încetează la data trimiterii în misiune.(4) Pot participa la procedura de selecție, cu respectarea prevederilor alin. (2) și (3) și a condițiilor prevăzute de art. 17 alin. (1) lit. a)-f) și h), și consilierii pentru afaceri europene, angajați ai Ministerului Afacerilor Externe, precum și funcționarii publici aflați în raporturi de serviciu cu Ministerul Afacerilor Externe, cu acordarea calității de membru al Corpului diplomatic și consular al României pe perioada trimiterii lor în misiune în străinătate cu grade diplomatice sau consulare.
Ministrul afacerilor externe aprobă lista finală a persoanelor selectate pentru trimiterea în misiune permanentă în străinătate, care se afișează în administrația centrală și în serviciul exterior prin mijloace care să asigure publicitatea corespunzătoare a acesteia
Bine,bine,dar ce legătură are Casandra Marinescu cu frauda ?
Păi,Ordonanța de urgență a Guvernului 1/2020 a stabilit că posturile vacante ale instituțiilor statului pot fi ocupate de la data promulgării doar de angajați ai statului, nu și de cei care lucrează în domeniul privat, așa cum se proceda în trecut. Detașările care nu întrunesc aceste condiții vor fi anulate.
Casandra Marinescu era detașată încă din 2013 la Ministerul Afacerilor Externe de la firma lui tăticu’ și a frățiorului iubit,adică,Romulus Marinescu și,respectiv,Cristian Marinescu.
Pentru cei detașați din mediul privat la MAE , data limită pentru încetarea delegărilor a fost prelungită până la 01.08.2022
Casandra Marinescu a concurat și ocupat postul de inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul din cadrul Primăriei Vurpăr.
Examenul , mai precis proba scrisă a avut loc în 22.06.2022 și proba interviului în data de 27.06.2022 la sediul primăriei Vurpăr.
Despre asta am scris în articolul
https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/marinestii-de-la-sibiu-si-presedentia-romaniei/
Ghici cine era consilierul personal al primarului din Vurpăr la data concursului lui Csandra noastră?
Ați ghicit, era nimeni altul decât Ciungan Iulian Octavian.
Și acum apar belelele cu legea, mai precis cu Codul Muncii :
Art. 45. [detaşarea]
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Art. 46. [durata detasarii]
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) În mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Adică Casandra Marinescu cea care stăpânește,, meseria „de inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul dintr-o comună nedeosebită cu nimic de celelalte comune din România , dar care nu stăpânește ,,meseria” de membru al corpului consular , fugind de tot ce înseamnă concurs în MAE a reprezentat , în străinătate statul român , adică pe noi , exact în Austria și Germania.
Belele cu legea :
Am întrebat Instituția Prefectului Sibiu și Primăria Vurpăr unde sunt dispozițiile primarului care trebuiau postate pe site-ul Primăriei , dar care lipsesc cu desăvârșire:
1. Dispoziția Primarului comunei Vurpăr
prin care,ulterior datei de 27.06.2022,doamna Casandra Marinescu a fost numită în funcția publică de inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul din cadrul Primăriei Vurpăr, precum și numărul adresei prin care a fost înaintată dispoziția către Instituția Prefectului pentru efectuarea controlului de legalitate.
2. Dispoziția Primarului comunei Vurpăr
prin care, ulterior datei de 27.06.2022, doamnei Casandra Marinescu,inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul din cadrul Primăriei Vurpăr i-a fost aprobată detașarea / delegarea în funcția de viceconsul la Ambasada României din Viena precum și numărul adresei prin care a fost înaintată către Instituția Prefectului pentru efectuarea controlului de legalitate.
3. Cele trei Dispoziții ale Primarului comunei Vurpăr
prin care,ulterior datei de 27.06.2023,doamnei Casandra Marinescu,inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul din cadrul Primăriei Vurpăr i-a fost prelungită detașarea din 6 în 6 luni conform art. 45 și 46 din Codul Muncii precum și numărul adresei prin care a fost înaintată dispoziția către Instituția Prefectului pentru efectuarea controlului de legalitate.
Răspunsul a fost o tăcere totală, adică e sublimă dar lipsește cu desăvârșire
Pe scurt , doamna Casandra Marinescu fără oricare din aceste dispoziții , trebuie frumușel să se întoarcă acasă și să livreze în acelați timp diferența dintre salariul de consul și cel de inspector gradul II la Compartimentul relații cu publicul din cadrul Primăriei Vurpăr.
Replica personajului conu Leonida a rămas actuală, la 141 de ani de la publicarea farsei într-un act „Conu Leonida față cu Reacțiunea”a dramaturgului Ion Luca Caragiale în „Convorbiri literare”.
„Bravos naţiune! Halal să-ţi fie!”
NU UITA!
Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?
Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE