Interviu cu Gabriela Bartic .
Asa cum Ziua Online va pregateste tot timpul ceva nou, astazi, colaboratorul nostru Adrian Stan a pregatit pentru dumneavoastra, un interviu cu doamna Gabriela Bartic, o femeie de succes din romania.
Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.
Raspuns: Provin dintr-o familie cu ambii părinți ingineri. Tata – inginer constructor și mama – inginer electro, așa că poate o să vi se pară logic că prima meserie pe care mi-am dorit-o a fost cea de … macara (nu macaragiu, macara)!
Mi-a trecut repejor, am mai avut prin clasa a 7-a o pasiune pentru profesoara mea de chimie și decretasem că vreau și fiu profesor de chimie, apoi cumva profesor (habar nu am de ce credeam că pot preda ceva, orice).
Și apoi a fost un lung radio-silence pe subiect, mi-am trăit adolescența fără prea multe planuri serioase până când, din senin, în clasa a XII-a prin trimestrul II am spus că voi da la Sociologie.
A fost o lungă surpriză pentru cei din jurul meu și pentru profesorii mei – terminam o clasă de Mate-Fizică și eram într-o clasă cu colegi împărțiți între Medicină și ASE, către uman era o mirare să te îndrepți.
Am terminat însă Sociologie, am făcut un master în Psihologie și iată-mă acum din nou în preajma Matematicii la Brio – nu credeam că voi mai ajunge vreodată lângă această disciplină.
Regretați că nu ați ales ce vă doreați în copilărie? (dacă este cazul)
R: Acum, când văd cât se câștigă din construcții…. da, că nu m-am făcut macara e o nerealizare. Lăsând gluma la o parte, aveam 0 skilluri să devin profesor, afară de o vehemență peste medie.
Sunt extrem de fericită însă că am ajuns să gravitez cumva în jurul domeniului educației cu www.brio.ro , având o șansă reală să ajut cumva la o mai bună înțelegere a digitalizării domeniului.
Cum ați ajuns să vă ocupați de ceea ce faceți în prezent?
R: A fost o întâmplare. Lucram în advertising și m-am întâlnit la o cafea cu Dragoș Iliescu (fondatorul Brio) și Aneta Bogdan (de asemenea fondator Brio, dar și mult mai cunoscută pentru crearea Brandient).
Nu știu cum am ajuns efectiv să discutăm despre venirea mea aici, Gabriela Bartic, însă mi-e foarte clar că locul acesta de la Brio e cel mai bun loc în care aș putea fi acum, profesional vorbind.
Nimic în viață nu e întâmplător, cred, iar mutarea mea către zona aceasta de educație e una care m-a ajutat să dau un sens bun lucrurilor pe care le făceam zi de zi.
Multe voci spun că femeile nu sunt bune pe funcții de conducere – Haideți să demontăm acest mit
R: Există femei care nu ar trebui să conducă nimic, la fel cum există și bărbați care nu pot conduce nimic.
Nu cred că sunt excepțională în acest rol, însă sunt convinsă că pot lucra cu oameni, pot să-i motivez corect, pot să-mi asum responsabilități și decizii, și asta mă face cumva un manager above-average, cred.
Dar ce ne face pe noi, la www.brio.ro, să fim o echipă absolut senzațională, e încrederea în produs și în menirea corecta a lucrurilor pe care le facem.
Ce influență are job-ul doamnei Gabriela Bartic în rolul de mamă?
R: Mai degrabă e invers. Rolul de mama îmi influențează jobul.
Faptul că mă pot pune lesne în pielea părinților cu care comunicăm noi, faptul că le înțeleg problemele și ce îi face să fie atașați de promisiunile produselor Brio mă ajută mult.
Am mai bine de 15 ani în zona de marketing online, iar acolo esențiale erau insight-urile.
Ei, acum practic eu însămi am insight-urile din zona mea de părinte. Și din zona părinților din jurul meu. Sigur că știu că nu experiența mea e relevantă pentru media publicului Brio, însă mă ajută rolul de părinte.
Ce v-a inspirat să creați platforma BRIO?
R: Brio s-a născut din întrebarea firească a fiecărui părinte: de unde pot afla ce știe copilul meu, în mod real, din ce învață? Pentru că știm că notele, sau ca să nu fiu prea vehementă, majoritatea notelor, nu reflect cunoștințele reale ale copilului, ci o evaluare-spot, mai mult sau mai puțin subiectivă, a profesorului.
Nu discutăm în sistemul românesc de învățământ de teste care fac un screening serios pe toată materia și pe toate gradele de dificultate, astfel încât nota copilului să fie lipsită de echivoc. Și atunci, pentru acei părinți pe care nu neapărat nota îi interesează, ci cunoștințele, am creat Brio. Un sistem obiectiv de evaluare.
Ceea ce ați realizat dumneavoastră în decursul anilor nu este deloc ceva ușor – Cum ați reușit să ajungeți la un nivel atât de înalt?
R: Cu perseverență și credința că facem ceea ce trebuie. Cu mulți oameni care au crezut în noi și în proiectul nostru de-a lungul vremii. Cu o echipă absolut senzațională pe care am adunat-o în jurul nostru.
Ce vă motivează să continuați atunci când lucrurile nu merg tocmai așa cum vă doriți și apar situații dificile?
R: Mă motivează credința că facem ce trebuie. Și că niciun participant la actul de educație, pus în fața manifesto-ului Brio, nu poate spune în mod serios că nu asta e ce trebuie făcut. Că vor spune „hei, e prea devreme” sau „e prea mult ce cereți voi” – asta ne așteptam și răbdare încă mai avem. Dar suntem convinși, absolut ferm convinși, că suntem în direcția corectă. „De partea bună a forței” – cum se zice 😊.
Care este secretul prin care ați reușit să atrageți atât de mulți elevi pe platforma BRIO?
R: Secretul e că avem un produs foarte puțin opozabil. Și că mai toți părinții și profesorii care ne folosesc știu de sisteme similare din alte țări care au ajuns să fie referințe în domeniu. Deci voi zice cu maximă responsabilitate: comunicarea și marketingul ajută, dar produsul face 80% din treabă.
Ce mesaj aveți pentru părinții și copii care încă nu fac parte din platforma BRIO?
R: Că noi suntem aici pentru momentele în care credeți că e nevoie de un reality-check al cunoștințelor copilului. Oricând credeți că notele sau informațiile pe care le aveți de la școală nu sunt relevante sau apropiate de realitate, Brio vă poate ajuta să știți nivelul real al copilului. Și mai important, ce trebuie să faceți pentru a recupera eventuale decalaje.
Gabriela Bartic spune că Brio e ca un set complet de analize pe care le faci cunoștințelor copilului. Ca să știi exact unde și cum trebuie să intervii, trebuie să știi unde sunt probleme. Aceste informații le primesc utilizatorii din raportul Brio.ro. Și apoi sigur, dacă pentru aceste informații nu ești dispus să plătești de la 25 la 49 de lei pe lună (în funcție de tipul de abonament ales), probabil că problema nu e la noi.
Ziua Online mulțumeste doamnei Gabriela Bartic pentru timpul acordat, ii dorim mult succes pe mai departe si asteptam cu nerabdare urmatoarele realizari.
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!