Ce atribuții au Consiliul Județean Sibiu și Instituția Prefectului în cazul adeverinței false sau falsificate utilizate de către Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile pentru a putea participa la concursul de director al Spitalului de Plămâni Sibiu în anul de grație 2017?
Simplu
Să solicite Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu să dezarhiveze dosarul de concurs și să comunice numărul și seria adeverinței, numărul și seria certificatului de absolvire.
În situația în care Domnul Director Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile nu a putut drăguțul de el să păstreze în condiții bune arhiva și, dacă, ups, documentele s-au pierdut/distrus/alterat, cele două instituții ale statului se pot adresa Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate care deține arhiva Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar pentru a obține copiile adeverinței că este înscris la curs și a certificatului de absolvire a cursului de managemet spitalicesc pentru directori, absolvit de către Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile .
Importanța adeverinței de înscriere la cursul de management sanitar și a datei la care a fost absolvit acest curs de către Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile
În cazul in care cursul de „Management Spitalicesc” a fost absolvit după numirea în calitate de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a lui Cristian Roman aka Bazavâncă Vasile, în mod legal, trebuia să se constate faptul că celălalt participant la concurs, fostul director, Medicul Frâncu Ovidiu este cel care a câștigat concursul.
Motivul este simplu – Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prevede în art. 176 alin. 2 următoarele:
,,Managerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat de managerul persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic şi să îndeplinească una dintre următoarele condiţii:
a) să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii;
b) să fie absolvent al unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.”
Ordinul nr.1113/2010 al Ministerului Sănătății
Ordinul nr.1113/2010 al Ministerului Sănătății, se referă la condițiile de studii necesare ocupării funcției de manager la spitalele publice , dar acesta nu are forța juridică a legii, fiind un act administrativ emis în baza executării legii, respectiv a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
DECI, domnul Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile (mare jurist ,de altfel ) avea dreptul să concureze pentru postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu în temeiul unei adeverințe că este înscris la cursul de „Management Spitalicesc”, dar, conform Legii nr. 95/2006 art.176 alin 4, nu putea să încheie contractul de management fără ca să fi absolvit celebrul curs.
Roman Cristian aka Bazavâncă Vasile ne zice în CV -ul său că a absolvit cursul în octombrie 2017, adică el putea să fie numit manager numai după absolvirea cursului, adică la 6 luni după concurs.
RUȘINE Daniela Cîmpean care, în calitate de avocat, nu trebuia să gireze această infracțiune
Nu toți candidații la postul de director de spital au avut norocul lui Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile
În anul 2014 Consiliul Județean Prahova a scos la concurs postul de director de spital pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești .
Candidatul Z______ A_____ G_______ s-a înscris la concursul menționat, depunând, adeverința eliberată de Școala Națională de Sănătate Publică , Management și Perfecționare în Domeniul Sănătății București nr.310/13.02.2014, din care rezulta că este înscris la cursul de „Management spitalicesc”, organizat de instituția emitentă , dar dosarul i-a fost respins.
Prin Decizia 273 / 2015 a Curții de Apel Ploiești a fost respinsă acțiunea acestui candidat care a depus ca probe certificatul de absolvire nr.2081/2014 a cursului „Management Spitalicesc”și adeverință nr.310/2014 , în cuprinsul motivării deciziei stabilindu-se că Ordinul nr.1113/2010 al Ministerului Sănătății, se referă la condițiile de studii necesare ocupării funcției de manager la spitalele publice , dar nu are forța juridică a legii, fiind un act administrativ emis în baza executării legii, respectiv a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
Cristian Roman aka Bazarâncă Vasile nu a pățit nimic, alții da
Timp de aproape patru ani, funcția de director administrativ al Spitalului Județean Baia Mare a fost ocupată de o persoană care la concurs a prezentat o copie după o diplomă de licență falsificată.
Absolventă de colegiu economic, Simona Mihaela Cremene a apelat la un medic de la spital pentru a face rost de o diplomă de facultate autentică.
A modificat poza și nota – Din 7,26, și-a acordat 9,26.
Arestată preventiv timp de o lună și condamnată pentru înșelăciune, fals și uz de fals, directoarea a demisionat.
După ce a fost pusă sub acuzare, Simona Cremene a demisionat din funcția de director administrativ al SJU Baia Mare.
A restituit și salariile încasate în perioada 2020-2022, adică 234.455 de lei.
Perioada 2018-2020 nu a fost luată în considerare, pentru că a ocupat funcția cu delegație, fără a uza de actele false.
În urma recunoașterii vinovăției, în acordul încheiat, procurorii i-au stabilit Simonei Cremene o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare și este obligată să respecte un program de supraveghere timp de patru ani.
În plus, procurorii i-au interzis să mai ocupe o funcție publică timp de cinci ani.
Cristian Roman aka Bazarâncă Vasile una zice, alta face – „Când o instituţie refuză să facă public un CV, e clar că ascunde ceva”
„CV-urile sunt date publice.
În general, persoanele din instituţii publice care au funcţii de conducere ar trebui să le aibă deja pe site, pentru ceilalţi angajaţi care au statut de funcţionar public, informaţiile ar trebui făcute publice la cerere.
Nu ar trebui să fie nicio problemă pentru o instituţie să facă public acest lucru”, a explicat pentru „Adevărul” Cristian Roman, fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).
Potrivit acestuia, refuzul de a răspunde unei astfel de solicitări nu face decât „să ridice nişte semne de întrebare”.
„CV-ul conţine date care pot rezolva o anumită situaţie – mai exact, se poate ca omul respectiv să nu aibă studiile necesare pentru un anumit post şi atunci informaţiile din portofoliul personal pot complica foarte tare situaţia.
Când o instituţie nu răspunde, e clar că ascunde ceva”, a completat Roman.
SURSA: https://adevarul.ro/politica/ministerul-culturii-tine-la-secret-date-de-interes-1908691.html
Îl invităm pe domnul Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile să publice adeverința în discuție și certificatul de absolvire a cursului de „Management Spitalicesc” eliberată de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sănătății București.
Tăcerea complice a Vloggerului Sibian
Distinsul vlogger sibian vehement în aprecierea și compararea nasului Doamnei Președinte a Consiliului Județean Sibiu – vehement critic al activității profesionale și extraprofesionale a acestei doamne, cu o delicatețe care nu-l caracterizează (având în vedere derapajele verbale la limita insultelor utilizate de către acesta cu referire la această doamnă) nu a zis nici mâlc de această afacere cu iz penal.
Singurul motiv este faptul că Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile este membru al grupului de WhatsApp administrat și de Vloggerul Sibian.
Vom reveni cu alte episoade din biografia neromanțată a domnului Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile.
Alooo, Consiliul Județean, Prefectura Sibiu!
Așteptăm să vă faceți treaba, nu de alta, dar ne-am cam plictisit să vă tragem de mânecă și s-ar putea să solicităm și altor instituții să se aplece asupra acestor malversațiuni cu iz penal.
Să nu uităm că Roman Cristian aka Bazarâncă Vasile a fost implicat direct în redactarea PNNR-ului.
Despre Planul Național de Redresare și Reziliență domnul Ciolacu spunea:
,,Reprezintă pensii înghețate pe 50 de ani prin acel aberant 9,4% din PIB, închiderea termocentralelor, a minelor, fără a veni cu nicio variantă de a pune altceva în loc, la agricultură, 0 lei, 0 euro pentru irigații, fără subvenții plătite la timp, fără programe de tineret”.
Sunt zeci de aberații trecute în PNRR, dar nu sunt eu de vină, nu sunteți dumneavoastră, nu sunt colegii mei parlamentari de vină și nici românii că PSD nu a avut acces la PNRR!
Domnul prim-ministru Cîțu, împreună cu domnul ministru Ghinea, au secretizat PNRR”.
NU UITA!
Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?
Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE