Video cu imaginile apocaliptice care au loc mulțumită defrișărilor din Românica

 

Inundatiile devastatoare cauzate din cauza defrișărilor masive ar trebui să ridice un MARE semn de întrebare asupra consecințelor ecologice.

Aparent impactul defrișărilor asupra mediului provoacă inundații catastrofale si pierderi de vieți umane și materiale în lume.

În ultimele săptămâni, comunitățile din regiunea Transilvaniei au fost lovite de inundații devastatoare, provocând pierderi materiale semnificative.

Defrișările o problemă reală

Expertii susțin că unul dintre principalii factori care au contribuit la aceste dezastre naturale sunt defrișările masive a padurilor din zonă, care a perturbat echilibrul ecologic si a amplificat efectele ploilor abundente.

Inundațiile au adus distrugere în întreaga regiune, inundând străzi, case și terenuri agricole, forțând mii de oameni să își părăsească locuințele și provocând numeroase victime.

Salvatorii fac eforturi uriașe

Echipajele de intervenție, împreună cu autoritățile locale, fac eforturi uriașe pentru a oferi asistență și a salva viețile oamenilor afectați.

Din ce în ce mai multe voci se ridică pentru a atrage atenția asupra consecințelor devastatoare ale defrișărilor masive care au loc în această regiune.

Pădurile reprezintă un sistem vital pentru reglarea fluxurilor de apă, absorbind cantități mari de precipitații și limitând astfel riscul de inundații.

Defrișările distrug ecosistemul

Cu toate acestea, defrișările ilegale și necontrolate au dus la distrugerea masivă a ecosistemelor forestiere.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, prin eliminarea pădurilor, se reduce capacitatea de retenție a solului și se amplifică eroziunea.

Acest lucru duce la creșterea rapidă a debitelor râurilor și a cursurilor de apă, generând inundații catastrofale în perioadele de ploi abundente.

De asemenea, dispariția vegetației reduce capacitatea naturală de filtrare a apei, crescând astfel riscul de poluare și îmbolnăvire a ecosistemelor acvatice.

În plus, defrișările masive afectează biodiversitatea și echilibrul general al ecosistemelor.

Speciile animale și vegetale care depind de pădure pentru supraviețuire se confruntă acum cu pierderea habitatului și cu posibilitatea de a dispărea în mod ireversibil.

Autoritățile din domeniul silvic inexistente?

Este imperativ ca autoritățile să acționeze ferm în vederea stopării defrișărilor ilegale și să dezvolte politici de protecție a pădurilor.

Este necesară o mai mare implicare a instituțiilor de aplicare a legii pentru a identifica și pedepsi pe cei implicați în aceste practici distructive.

De asemenea, educația și conștientizarea comunității sunt esențiale pentru a promova practici sustenabile și protecția mediului înconjurător.

Este necesară o acțiune rapidă și coordonată pentru a proteja pădurile și pentru a preveni astfel de dezastru în viitor.

În absența unei schimbări imediate, comunitățile locale vor continua să sufere și vor fi expuse riscurilor majore în fața unor fenomene meteorologice extreme.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *