Anchete jurnalistice

IGSU – Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (28.09.2022)

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Argeș, Mureș, Cluj și Bihor.

O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.109 de cazuri din totalul de 1.321 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 27 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 172 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 13 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța și Mureș.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (2), Gorj (1), Harghita (2), Mureș (1), Suceava (1) și 1 mesaj privind dispariția de la domiciliu a două minore, transmis de IGSU, în județul Dolj.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE