Pe ultima suta de metrii, partidele politice isi pregătesc candidații pentru Europarlamentare..
Se pare ca Ecologistii pregatesc o surpriză de proporții, iar in luptă s-ar putea sa-l trimită pe dl. Crin Antonescu.
Crin Antonescu născut la data de 21 sept. 1959, in Municipiul Tulcea, este un om politic român, președinte al PNL din 2009 până în 2014.
A fost candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2009, unde s-a clasat pe locul al treilea.
În perioada 10 iulie 2012 – 31 august 2012 a fost președinte interimar al României, pe durata suspendării din funcție a lui Traian Băsescu.
Președinte al Senatului României între 2012-2014.
Candidatura lui Antonescu la alegerile prezidențiale din 2009 a fost susținută de reprezentanți proeminenți ai societății civile din România, precum Doina Cornea,[12] surorile lui Corneliu Coposu, istoricii Lucian Boia și Neagu Djuvara, precum și de Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei ales din partea Alianței pentru Timiș, de Nicolae Robu, senator și rector al Universității Politehnica din Timișoara.[13]
La primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, desfășurat la 22 noiembrie 2009, Crin Antonescu a terminat pe locul al treilea, întrunind 20,02% din sufragii.[14][15] În al doilea tur de scrutin, Crin Antonescu l-a susținut pe candidatul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoană.
Pe 9 ianuarie 2011 Crin Antonescu și Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator au semnat protocolul de formare a Alianței de Centru Dreapta (ACD).
Ulterior, pe 5 februarie 2011, între liderii partidelor componente ale Alianței de Centru Dreapta (Crin Antonescu, Daniel Constantin) și liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, s-a semnat protocolul de formare a Uniunii Social Liberale (USL), o alianță de tip electoral și politic între partide de stînga și de dreapta; președinții celor două partide puternice din Uniunea Social Liberală, PSD și PNL, Victor Ponta și Crin Antonescu, au devenit copreședinți ai USL.
Scopul declarat al USL a fost acela de îndepărtare de la putere a președintelui Băsescu, de câștigare a alegerilor din 2012 și a alegerilor prezidențiale din 2014. Programul politic al USL prevedea o amplă reformă constituțională și reforma administrației.[17] Înțelegerea politică dintre PSD și USL prevedea ca președintele PNL să fie candidatul USL la alegerile prezidențiale din 2014, iar ca președintele PSD să devină primul-ministru al Guvernului României, în eventualitatea cîștigării alegerilor de către USL.
La Congresul PNL din 22-23 februarie 2013 a fost reales președinte, cu 1434 de voturi „pentru” și 44 „împotrivă”, 50 fiind anulate.