Sibiul își va stabili Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii ani
Primarul Astrid Fodor și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, domnul Ion Ștefan au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – SIBIU SMART, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.
“Sibiul se dezvoltă în ritm susținut și de aceea are nevoie de documente strategice care să continue coerent și inteligent dezvoltarea orașului, pentru a răspunde nevoilor curente și viitoare ale comunității. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană ale orașului. Ceea ce este și mai important, ca și în cazul Strategiei de Dezvoltare și a Planului de Mobilitate realizate în 2016-2017, și de această dată vom colabora îndeaproape cu comunitatea sibiană pentru a le contura prin consultări largi și repetate, pentru a oglindi cât mai fidel ceea ce sibienii își doresc pentru orașul lor” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Termenul de realizare a acestor două documente este septembrie 2021.
Scopul proiectului este acela de a elabora:
- Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orașului până în 2030, stabilindu-se direcții și obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de acțiune și o listă de proiecte concrete care să se înscrie în aceste direcții și obiective. De la proiecte de infrastructură și până la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investiții ale orașului.
- Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi măsuri pentru creșterea mobilității locuitorilor, cu respectarea mediului înconjurător, punând accent pe utilizarea transportului public și a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul – pietonală sau cu bicicleta – în defavoarea autovehiculelor particulare.
Un scop secundar al proiectului este instruirea a 40 de persoane din administrația locală pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș și pentru asigurarea unei mobilități urbane funcționale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele și de a le monitoriza în perioada implementării lor.
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!