În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 16 situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit în localităţile: Govora, Buneşti, Drăgăşani, Grădiştea, Livezi, Lungeşti, Ioneşti, Mădulari, Mihăeşti, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Prundeni și Rm. Vâlcea pentru: o dispnee; o arsură de gradul I (8 % din suprafața corpului); o deblocare de apartament; două intoxicații cu medicamente; dureri: precordiale, la nivelul capului, abdominale, de membre, toracice şi stări generale de rău.
După acordarea primului ajutor calificat, 15 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
În data de 17.12.2019, la ora 20.08, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un tir în localitatea Budești, pe DN 7.
Până la stingerea incendiului, au ars două anvelope de la sistemul de rulare aferente axei din spate, pe partere dreaptă. Stingerea incendiului a durat circa 20 de minute, reușindu-se salvarea tirului și concasorului transportat de acesta. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este supraîncălzirea anvelopelor din cauza frecării.
În data de 18.12.2019, la ora 06.35, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Lungești.
Până la stingerea incendiului, au ars: mobilier și alte materiale combustibile dintr-o cameră; tocurile ferestrelor și ușă, din camera alăturată. De asemenea, au fost degradate: tavanul aferent celor două camere și pereții prin afumare.
Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor (afumătoare improvizată).
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie ca afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent, în nici un caz cu elemente de construcție din lemn).
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!