Modificare legislativă: fosele septice din gospodării trebuie declarate la Primărie

marți, 30 august 2022 18:32
Modificare legislativă: fosele septice din gospodării trebuie declarate la Primărie

Printr-un act normativ intrat în vigoare recent (HG714/2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate. În baza acestor declarații, Primăria Sibiu va alcătui o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului.

Prin urmare, sibienii, atât persoane fizice cât și juridice, care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), trebuie să depună la Primăria Sibiu până în data de 22.11.2022 un formular completat, disponibil pe site-ul sibiu.ro, secțiunea Informații Publice - Registru de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate: https://sibiu.ro/primaria/registru_evidenta.

ATENȚIE! Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!

După completare, formularul se poate depune prin mijloace electronice, pe adresa [email protected].

În cazul celor care nu utilizează mijloacele electronice, aceștia pot găsi formularul tipărit la ghișeele din sediile Primăriei din Piața Mare, de pe bulevardul Victoriei, str. Turismului și Piața Mică nr. 22. După completare, acestea se vor depune la Registratura Primăriei Sibiu pentru a primi astfel număr de înregistrare, dovada că s-au achitat de această obligație.

Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

presa News Stiri Ziua Online
Ziua Online
Advocacy Of The Future
Reclame

Advocacy Of The Future

Vulcanizare Non-Stop
Reclame

Vulcanizare Non-Stop