Primaria Rosia amendată din cauza apei din Cornățel

Primaria Rosia amendată din cauza apei din Cornățel

În urma sesizărilor făcute de mai multe persoane nemulțumite, Primaria Rosia a fost sancționată către angajații DSP din cauza apei mizere de la Cornățel.

Primaria Rosia controlată la stația de aprovizionare cu apă din Cornățel

Inspectorii CSP - DSP Sibiu au efectuat control în sănătate publică la stația de aprovizionare cu apă a satului Cornățel și au fost prelevate probe de apă în data de 27.07.2022 din rețeaua de distribuție a satului Cornățel, rezultatul fiind necorespunzător microbiologic.

Ca urmare a prescripțiilor formulate de către inspectorii CSP - DSP Sibiu, Primăria Roşia a procedat la spălărea, igienizarea şi dezinfecţia pereților bazinului de înmagazinare a apei și a reţelei de distribuţie în data de 01.08.2022, urmând a fi repetată monitorizarea de control a apei din bazinul de înmagazinare și rețeaua de distribuție cu un laborator acreditat.

Primaria Rosia a restricționat apa în sat

Furnizarea apei a fost restricționată după un program impus de către Primăria Roșia, din cauza scăderii debitului de apă. Programul a fost comunicat în scris Instituției Prefectului jud.Sibiu, ISU Sibiu și locuitorilor din satul Cornățel.

S-a prescris: efectuarea dezinfecției apei permanent, de către persoana nominalizată de Primărie, din bazinul de înmagazinare și rețeaua de distribuție, monitorizarea clorului rezidual din diferite puncte ale rețelei de distribuție și din bazinul de înmagazinare.

Există implementat un proiect de aducțiune și extindere a reţelei de apă potabilă, în colaborare cu operatorul regional Apă-Canal SA Sibiu.

Primaria Rosia amendată

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a Primăriei Roşia, conform prevederilor HG nr.857/2011.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

presa Sibiu News Stiri Primaria Rosia
Ziua Online
Advocacy Of The Future
Reclame

Advocacy Of The Future

Vulcanizare Non-Stop
Reclame

Vulcanizare Non-Stop