Accidente rutiere în județul Bihor

ACCIDENTE RUTIERE

Valea Mare de Codru / Implicat într-o autoaccidentare fatală, în timp ce conducea fără permis.

Sâmbătă, 13 martie a.c., la ora 17.29, pe drumul județean 768/A, în afara localității Valea Mare de Codru, un bărbat de 36 de ani, din Valea Mare de Codru, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Miheleu – Valea Mare de Codru, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției, a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus, apoi a părăsit partea carosabilă prin partea stângă și s-a răsturnat pe câmp.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Fegernic / Acroșaj, pe fondul neacordării priorității de trecere.

Duminică, 14 martie a.c., la ora 10.30, pe D.N.19E, în afara localității bihorene Fegernic, un bărbat de 27 de ani, din Sâniob, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Marghita, în dreptul unei stații de carburanți, a efectuat un viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 36 de ani, din Oradea. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a accidentat un bărbat de 59 de ani, din comuna Cărăstelec, județul Sălaj, care, în calitate de pieton, se afla în afara părții carosabile.

În urma accidentului rutier, atât cei doi conducători auto, cât și o femeie de 30 de ani, din Boianu Mare și un minor de 2 ani, din Oradea, ambii pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni ușoare. De asemenea, pietonul a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Roșiori / Coliziune frontală, pe contrasens.

Sâmbătă, 13 martie a.c., la ora 10.10, pe D.N. 19, în afara localității bihorene Roșiori, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcția Oradea – Satu-Mare, a frânat pentru a acorda prioritate unei ambulanțe aflate în misiune, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, care circula din sens opus, ocazie cu care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus, din sens opus, de o tânără de 19 ani, din comuna Santău, județul Satu-Mare.

În urma accidentului rutier, ambii conducători auto au suferit leziuni ușoare. De asemenea, o femeie de 34 de ani, din Oradea, pasageră în autoutilitară și un tânăr de 21 de ani, din comuna Andrid, județul Satu – Mare, pasager în autoturism, au suferit, de asemenea, leziuni ușoare, pentu îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

Aleșd / Pieton accidentat.

Vineri, 12 martie a.c., în jurul orei 19.25, în localitatea bihorenă Aleșd, o femeie de 69 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.1, pe direcția Oradea – Cluj, a accidentat un bărbat de 59 de ani, din comuna Săcădat, județul Bihor, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, fără a purta echipament reflectorizant fluorescent şi având o concentrație alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma impactului, pietonul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii Biroului Rutier Aleșd continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

RECOMANDĂRI PREVENTIVE ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *