Alege viața!

politia
politia

Săptămâna trecută, polițiștii din Alba au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier și 1.625 de fapte contravenționale.

În perioada 22 – 28 martie 2021, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului județ, în special pe tronsoanele de drum cu risc rutier, o acţiune care a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente cu consecințe grave.

La acțiune au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu atribuții pe linie de circulație rutieră.

Astfel, au fost depistaţi 1.625 de conducători auto care au încălcat normele rutiere, din care aproape 660 circulau cu viteză peste limita legală.

De asemenea, au fost reținute 75 de permise de conducere, din care 7 pentru viteză peste limita legală, 11 pentru conducerea sub influența alcoolului, 22 pentru neacordare de prioritate, 26 pentru depășire neregulamentară și 9 pentru alte abateri.

Au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 36 infracțiuni la regimul rutier.

În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

  • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.
  • Respectaţi-vă partenerii de trafic.
  • Nu conduceţi când sunteţi obosit.
  • Evitaţi administrarea medicamentelor ale căror reacţii adverse pot influenţa conducerea autovehiculului.
  • Nu folosiţi telefoanele mobileîn timpul conducerii!
  • Dacă aţi consumat băuturi alcoolice NU CONDUCEŢI!

Reținuți de polițiști pentru lovire și amenințare

Poliţiştii din Abrud au reţinut trei bărbați din localitatea Dăroaia care sunt cercetați pentru lovirea sau alte violențe și amenințare. Aceștia ar fi lovit și amenințat pe alte două persoane, pe fondul unor neînțelegeri privind posesia unui teren.

La data de 28 martie 2021, poliţiştii din Abrud au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de trei bărbați, de 30, 51 și 56 de ani, toți din localitatea Dăroaia, comuna Roșia Montană, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

În sarcina acestora sa reținut faptul că, în după-amiaza zilei de 27 martie 2021, ar fi lovit cu o bară metalică și o bucată de lemn și ar fi amenințat pe un bărbat și o femeie, pe fondul unui conflict spontan, privind posesia unui teren.

În cursul zilei de azi, 29 martie 2021, reținuții vor fi prezentați în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Reținut pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii Serviciului Rutier Alba l-au reținut pe un bărbat din Satu Mare care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

La data de 26 martie 2021, polițiștii Serviciului Rutier Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față un bărbat de 42 de ani, comuna Pianu, județul Alba, care în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Vințu de Jos, ar fi provocat un accident rutier, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Informații de background:

La data de 25 martie 2021, în jurul orei 14.35, pe DN 7, la km 333, un bărbat de 42 de ani, din comuna Pianu, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat manevra de depășire a unei coloane de autoturisme și intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Satu Mare.

În urma coliziunii, primul autoturism a fost proiectat într-o autoutilitară, condusă de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, care se afla oprită în coloană.

În urma accidentului rutier, o femeie de 42 de ani, pasageră în primul autovehicul, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de a 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul primului autoturism, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și negativ pentru ceilalți doi șoferi.

Cercetat pentru furt

Polițiștii din Aiud au identificat un tânăr din oraș care ar fi sustras o sculă electrică, de 2.500 de lei, din incinta unei spălătorii auto. Prejudiciul a fost recuperat.

La data de 28 martie 2021, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au identificat pe un tânăr de 29 de ani, din Aiud, care este bănuit de săvârșirea unui furt, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în aceeași zi.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 27 martie, în timp ce se afla în incinta unei spălătorii auto din municipiul Aiud, profitând de neatenția angajaților, ar fi sustras o mașină de găurit, în valoare de 2.500 de lei.

Mașina de găurit a fost recuperată și restituită persoanei păgubite, iar față de tânăr cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru violență în familie

Polițiștii din Ocna Mureș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat mama. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

La data de 27 martie 2021, în jurul orei 17.30, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați, de către o femeie de 78 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență de către fiul său.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 53 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Infracțiuni rutiere

La data de 26 martie 2021, în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din Galtiu, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107B, pe raza localității Galtiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 26 martie 2021, în jurul orei 19.40, polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Zlatnei din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 27 martie 2021, polițiștii de siguranță publică din Sebeș l-au depistat pe un tânăr de 16 ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Pădurenilor din Sebeș, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 27 martie 2021, în jurul orei 09.00, polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 52 de ani, din Alba Iulia, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Moților din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 27 martie 2021, în jurul orei 13.55, polițiștii Secției 5 Poliție Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din comuna Crăciunelul de Jos, județul Alba, în timp ce conducea un excavator neînregistrat sau neînmatriculat în circulație, pe strada Cloșca din comună, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 martie 2021, în jurul orei 18,15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, comuna Mihalț, în timp ce conducea un ATV, pe strada Principală din comună, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul ATV-ului, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Amplasarea radarelor în data de 30.03.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *