Avantajele agriculturii in sera

Avantajele agriculturii in sera

Agricultura efectuata intr-o sera a devenit foarte populara in intreaga lume.

Totul a inceput in secolul al XIII-lea, fiind o modalitate de a satisface cerintele nutritionale ale regalitatii.

Pe atunci, oamenii foloseau acest lucru ca o modalitate de a cultiva plante medicinale.

Cu toate acestea, stiinta cultivarii in sera s-a extins la universitati pentru ca cercetatorii sa-si dezvolte studiile.

In zilele noastre, progresul tehnologiei in industria agricola, utilizarea agriculturii cu efect de sera este accesibila tuturor.

Regalfermierul ofera o gama vasta de produse precum folie termica, folie pereti sere si solarii, folie antiinghet, etc.

Iata avantajele majore ale acestei metode agricole:

Productie crescuta

Agricultura cu efect de sera poate creste productia de culturi, deoarece puteti crea conditiile climatice optime necesare cresterii plantelor si puteti creste mai multe plante pe metru patrat decat cultivarea culturilor intr-un camp deschis.

Minimizarea riscurilor de productie

A fi intr-un spatiu inchis impiedica culturile sa sufere daune din cauza evenimentelor extreme legate de clima, cum ar fi cresterile sau scaderile bruste ale temperaturii.

De asemenea, poate tine recoltele departe de pasari si alte animale care pot dauna culturilor.

Maximizarea profiturilor

Studiile sugereaza ca profiturile pe cultura pe metru patrat pot fi de doua pana la trei ori mai mari atunci cand se executa agricultura cu efect de sera in loc de agricultura in camp deschis, cand se combina practica cu alte abordari, cum ar fi hidroponia.

Utilizand resursele mai eficient, creati mai putine deseuri, ceea ce se poate traduce in profituri mai mari.

Prevenirea bolilor si daunatorilor

Serele pot preveni probleme precum daunatorii si pot oferi mai mult control impotriva altor boli.

Spatiul inchis poate fi limitat doar la personalul esential, iar mai putine persoane care intra si ies inseamna un risc mai mic de a aduce elemente nedorite aproape de culturi.

De asemenea, va permite sa izolati problemele in cazul in care acestea apar.

Mutarea plantelor bolnave sau infectate departe de restul culturilor va poate salva recolta!

Crestere pe tot parcursul anului

O sera este un spatiu relativ independent, controlat de clima, permitand culturilor sa se dezvolte pe tot parcursul anului, nu doar sezonier.

Chiar si in frigul aspru de iarna sau caldura intensa de vara, pot fi cultivate culturi de inalta calitate, cu conditia sa aveti tehnologia necesara pentru a crea clima potrivita in interiorul serei.

Stabilitate si securitate sporite

Deoarece conditiile exterioare nu afecteaza neaparat plantele sau lucratorii, mediul protejat al serei ofera o stare sigura si stabila.

Cu atat de multe beneficii structurale, de mediu si economice asociate agriculturii cu efect de sera, nu este de mirare ca aceasta a devenit atat de populara.

Exista operatiuni la domiciliu, precum si procesatori comerciali uriasi de produse cu efect de sera.

Potentialul de crestere pare a fi nelimitat.

Cei care sunt in favoarea acestui tip de agricultura spun ca produsele din sera au un termen de valabilitate mai lung, deoarece sunt culese la maturitate si la apogeu.

Beneficiile in comparatie cu agricultura traditionala

Agricultura cu efect de sera ofera multe beneficii in comparatie cu agricultura traditionala, inclusiv mai putina poluare, mai putin consum de energie si mai multa conservare a resurselor.

Sere permit, de asemenea, o mai mare flexibilitate a culturii, deoarece plantele pot fi cultivate pe tot parcursul anului cu setari optime de control al climatului.

Combinata cu progresele tehnologice, ferma cu efect de sera a viitorului ne-ar putea ajuta sa ne satisfacem nevoile alimentare, reducand in acelasi timp impactul nostru negativ asupra planetei.

Daca sunteti fermier, agricultura cu efect de sera poate fi o optiune de luat in considerare pentru a profita la maximum de veniturile voastre si pentru a ajuta in acelasi timp la conservarea mediului.

Exista cu siguranta cateva provocari, inclusiv costuri mari de pornire si reglementari, dar daca va ganditi la o cariera in agricultura durabila, nu exista loc mai bun decat agricultura cu efect de sera.

In general, agricultura cu efect de sera este o optiune rentabila si ecologica pentru cei care asteapta cu nerabdare sa-si cultive propriile legume si ierburi.

Pentru cei care au acces la spatiu suficient si la capital pentru o sera, acesta ar putea fi raspunsul ideal pentru a va cultiva legumele preferate fara a da faliment.

Ce avantaje mai aduc serele din folie de plastic?

Foliile din plastic transparent, in special cele realizate din material policarbonat, izoleaza plantele mai eficient in comparatie cu foile de sticla, deoarece retin mai mult caldura si sufera mai putine pierderi de caldura.

De asemenea, foliile de plastic pot rezista, de obicei, la temperaturi medii mult mai bine decat alte tipuri de materiale, ceea ce inseamna ca sunt mai putin probabil sa se rupa, economisind astfel bani pe termen lung.

Foile de plastic sunt mai durabile, deoarece sunt pliabile si nu sunt casante ca sticla si sunt complet rezistente la spargere si, prin urmare, mai sigure, in special in zonele cu vreme nefavorabila sau chiar acolo unde au loc evenimente sportive.

Pe de alta parte, sticla se sparge cu usurinta sub stres si este grea si costisitoare de inlocuit, asa ca tot ce este nevoie este o furtuna sau un val de caldura pentru a provoca daune costisitoare.

Sera din plastic este mai usoara si mai simpla decat sticla, ceea ce o face mult mai usor de manevrat si de montat.

Si, deoarece foile din plastic pentru sera sunt foarte flexibile, pot face fata mai multor abuzuri si uzura, astfel incat nu va trebui sa le inlocuiti foarte des.

In plus, foile de plastic sunt usor de inlocuit, cu conditia sa aveti dimensiunile corecte.

Cu toate acestea, foile de sticla sunt mai greu de inlocuit si, de obicei, vor necesita o instalare profesionala costisitoare din cauza ca sunt greu de instalat fara a fi deteriorate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *