Ziarul care ține cu românul

Bărbat urmărit internațional pentru agresiune sexuală și maltratare reținut

Traficanți de droguri arestați după ce au fost prinși cu cocaină și 2-MMC

La data de 14 iunie 2024, în urma activităților specifice realizate la solicitarea F.A.S.T. Spania, prin intermediul E.N.F.A.S.T., o echipă formată din polițiști ai Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au depistat, în județul Ilfov, un bărbat, de 48 de ani, cetățean străin, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală și maltratare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal spaniol.

La data de 7 iunie 2024, un judecător spaniol, din regiunea Alicante, a emis față de acesta un mandat european de arestare, fiind reținut că, în cursul lunii noiembrie 2021, urmăritul internațional s-ar fi deplasat împreună cu victima infracțiunilor la locuința acesteia.

Odată ajunși la ușa locuinței, victima ar fi încercat să-l împiedice să intre, dar acesta, folosind forța, ar fi pătruns în imobilul unde ar fi fost săvârșite infracțiunile de care este acuzat.

Ulterior depistării, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București care a dispus reținerea sa, iar, la data de 15 iunie 2024, Curtea de Apel București a dispus arestarea acestuia, în vederea predării către autoritățile judiciare spaniole.

În prezent, urmăritul se află încarcerat în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *