Bărbat reținut pentru înșelăciune – Persoane înșelate din cel puțin 8 județe

În dimineața de 29 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Arad, la două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Percheziții pentru înșelăciune – 2 telefoane, 8 cartele SIM și 200 de euro descoperite

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 2 telefoane mobile, 8 cartele SIM, 200 de euro, 400 de lei, înscrisuri cu numere de telefon și coduri specifice unui sistem de plată.

Ulterior, au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Totodată, în baza probatoriului administrat, față de un bărbat, de 51 de ani, din Arad, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în data de, 30 iulie, să fie prezentat Judecătoriei Târgoviște, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În acest dosar de înșelăciune, două persoane ar fi indus și menținut în eroare mai multe persoane vătămate

Din investigațiile efectuate a reieșit că două persoane, sub diferite forme ale participației, ar fi indus și menținut în eroare mai multe persoane vătămate, prin faptul că s-ar fi prezentat în mod nereal a fi administratori/reprezentanți ai unor societăți comerciale.

De asemenea, ar fi determinat mai mulți angajați să retragă bani din casele de marcat, iar, ulterior, să îi depusă în aparatele Self Pay, prin intermediul unei aplicații.

Bonurile obținute ar fi fost remise persoanelor cercetate, acestea folosindu-le pentru alimentarea unor conturi de pariuri sportive sau pentru achiziționarea online a unor produse.

Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit până la acest moment procesual, fiind identificate persoane vătămate din cel puțin 8 județe din țară și din municipiul București.

Activitățile desfășurate au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *